Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Journalisten getuigen van “ongeziene verwoesting” tijdens nachtelijke trip in Gaza: “Zure stank van rottende lichamen stijgt op met het stof”

Zes uur. Zo lang is een groep internationale journalisten in de nacht van zaterdag op zondag in het door Israël belegerde noorden van Gaza geweest. De uitzonderlijke trip werd georganiseerd door het Israëlische leger en had als doel een pas ontdekte tunnel van terreurorganisatie Hamas te tonen. De expeditie gaf echter ook een blik op de “ongeziene verwoesting” in het gebied. “Het was alsof we in de hel terechtkwamen. Om de paar kilometer stijgt de zure stank van rottende lichamen op samen met het stof”, aldus een journalist van ‘The Washington Post’ die erbij was.

13 reacties

  • Rudi Vranken

    5 maanden geleden
    Scholen en ziekenhuizen bombardeer je niet. Israël kan nu ook beschouwd worden als schurkenstaat .
  • Jan Wuyts

    5 maanden geleden
    En dat zouden wij dan geen oorlogsmisdaden mogen noemen ?
  • abdel kahali

    5 maanden geleden
    Het gaat niet alleen om het aantal maar ook om de manier waarop. Zo voer je geen oorlog
  • Joseph Vande Reyd

    5 maanden geleden
    De Hammasaanval van 7 oktober is onmogelijk te rechtvaardigen,de zeer agressieve expansiedrang van de Israëli's heeft hier echter toe geleid,stel je voor dat je ganse dorp wordt verjaagd door gewapende kolonisten die gesteund door soldaten zomaar ALLES ongestraft mogen platgooien waar je familie decennialang gewoond heeft en je ècht met de dood bedreigen,ik denk dat heel velen onder ons dan ook Palestijnen zouden zijn,er zijn ook goede Israeli die het goed menen maar vèèl te weinigen
  • vangeel guido

    5 maanden geleden
    Draai het AUB niet om. Iedereen heeft het recht om op deze wereld te leven. Waarom tunnels bouwen onder scholen, ziekenhuizen waarom? Al heel mijn leven zit ik en heel de wereld met dit probleem te leven, een schande voor de mensheid is het. Hopelijk wordt dit probleem eens en voorgoed opgelost.