Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken en Handel: een groot deel van de politieke elite van Europa heeft praktisch zijn verstand verloren

(Vertaling: E.J. Bron)

Péter Szijjártó: “Veel mensen spelen Fortnite”

In Hongarije vallen gezond mensenverstand en nationaal belang samen, en de regering is niet bereid een van beide op te geven, want Hongarije staat op de eerste plaats, zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken en Handel, Péter Szijjártó (foto), zaterdag op het partijcongres van Fidesz in Boedapest.

Het politieke en economische systeem van de wereld zou in de afgelopen vier jaar tweemaal op de kop gezet zijn, wat niet alleen tot crises, conflicten en oorlogen geleid zou hebben, maar ook dat “een belangrijk deel van de Europese politieke elite praktisch het gezonde mensenverstand heeft verloren”, aldus de minister.

Er zijn mensen, die zichzelf in Fortnite wanen, die aan een oorlogspsychose lijden en om onverklaarbare redenen geloven dat wapenleveringen vrede kunnen brengen”, zei de minister, die aan het begin van zijn toespraak met staande ovaties werd begroet.

“Anderen voelen het gewoon als een persoonlijke belediging wanneer een man in het openbaar de hand van een vrouw vasthoudt. Weer anderen zijn alleen maar tevreden met het weer wanneer het tegelijk regent en de zon schijnt. En er zijn mensen, die verontwaardigd zijn dat er aan de groene grens niet om de 50 meter in minstens drie talen ´Welkom´ wordt gezegd”, zei hij.

Hij benadrukte dat de politieke elite van Europa zou proberen al deze “onzinnige dingen” aan iedereen op te dringen, en enkelen zouden daar succes mee hebben.

“Menigeen met een telefoontje, menigeen met een blik, menigeen met een groot aantal NGO´s en menigeen met media-aanvallen”, zei hij.

“Welnu, het grote geluk is dat er anderzijds diegenen zijn die niet gedwongen kunnen worden deze zinloze dingen te doen, zelfs niet wanneer ze tig miljoen dollar in de oppositie investeren. Want wij zullen ons er niet onder laten krijgen, Hongarije kan niet op de knieën gedwongen worden, en dat moet ook Mark Rutte begrijpen”, benadrukte hij.

“Wij Hongaren verkeren in een gelukkige situatie, omdat bij ons het gezonde mensenverstand en het nationaal belang samenvallen. En we zullen beide niet opgeven, voor ons staat Hongarije op de eerste plaats”, zei hij.

Péter Szijjártó benadrukte dat Hongarije zich er met het oog op de oorlog in de Oekraïne van bewust zou zijn dat de enige mogelijkheid om het leven van de mensen te redden erin zou bestaan vrede te sluiten en dat de voorwaarden daarvoor elke dag slechter zouden worden.

“We weten dat we vrede en geen wapens nodig hebben. Wie wapens in onze buurt brengt, verlengt de oorlog. En hoe langer de oorlog duurt, des te meer mensen er zullen sterven en des te groter de verwoesting zal zijn”, waarschuwde hij.

Hij herinnerde er ook aan dat Hongarije op een meer dan duizendjarige geschiedenis zou kunnen terugkijken en daarom heel goed zou weten dat het fundament van een natie de familie zou zijn, bestaande uit moeder, vader en kinderen.

“En ze kunnen er niet mee ophouden ons miljarden euro´s te geven, die ons toestaan, opdat wij NGO´s de scholen binnenlaten om aan de kleintjes uit te leggen dat een jongen zijn betekent meisjeskleren te mogen dragen”, zei hij.

De minister sprak ook het thema migratie aan en herinnerde er aan dat de Hongaarse autoriteiten vorig jaar ongeveer 275.000 illegale grensoverschrijdingen aan de EU-buitengrenzen verhinderd zouden hebben.

“We weten heel goed dat de EU niet door terroristen in militaire uniformen versterkt wordt, die op onze grenssoldaten schieten, het grenshek bestormen en zich niets van onze regels aantrekken. Wij hebben zulke mensen niet nodig in Europa, vooral niet in Hongarije, en we zullen ze nooit Hongarije laten binnenkomen, om het even welke quota er besloten worden”, zei hij.

“Wij werken voor de vrede, wij werken voor de bescherming van onze families, wij werken voor de bescherming van onze kinderen, wij werken voor de bescherming van ons land, en we zullen niet langer voor de druk van de linkse mainstream buigen”, zei hij.

Hij voegde er aan toe: “We moeten voorbereid zijn op een escalatie van de aanvallen, die alleen maar met kracht afgeweerd kunnen worden, en voor de regering betekent dat Fidesz, de “sterkste politieke familie in Europa”.

Bron:
uncutnews.ch

Bron oorspronkelijk artikel:
atv.hu

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken en Handel: een groot deel van de politieke elite van Europa heeft praktisch zijn verstand verloren

  1. karton zegt:

    Wat héérlijk om weer eens iemand met gezond verstand te horen praten.
    Zet Vette Fransje daar eens tegenover ……… hij wordt volledig “omver geblazen” door deze Hongaarse minister.
    Onze nationale vetklep denkt vermoedelijk, dat hij te maken heeft met een stelletje kleuters.
    De gek !

    Geliked door 8 people

  2. koddebeier zegt:

    Iemand die zijn hersens gebruikt is onder politici in Nederland zeer zeldzaam !!

    Geliked door 2 people

  3. Alphons Mantel zegt:

    hadden we hem maar als minister president

    Geliked door 1 persoon

  4. Ravian zegt:

    Een groot deel van de politieke elite van Europa leeft in la-la land, missen elke connectie met de werkelijkheid, een werkelijkheid waarvan zij denken dat die zich aan hun linkse waanzin zal aanpassen, zuiver omdat zij dat zo willen.
    Ze zijn gewoon geestelijk gestoord, horen in een inrichting thuis, en waar ze absoluut niet thuis horen is aan het stuurwiel van onze veiligheid en welvaart.
    Maar in die positie hebben zij zich, middels achterbaks, leugenachtig, misleidend, en zelfs crimineel gedrag, wel weten te manoeuvreren.
    En het is dus van levensbelang dat wij deze nergens voor terugdeinzende waanzinnigen daar weer weg weten te krijgen, voordat het te laat is.

    Geliked door 2 people

    • scherpschutter1943 zegt:

      Sommigen van die eu.psychopaten worden op missie gestuurd, zoals timmermans naar nl wordt gestuurd. Links doet er alles aan omn nl naar de klooten te helpen, nou dat is die timmermans wel toevertrouwd.

      Geliked door 2 people

Plaats een reactie