Nederlands biotechbedrijf opent faciliteit om productie van laboratoriumvlees enorm uit te breiden

8

Nederland is voorloper en aanjager van al die enge WEF-plannen. Dat weten we inmiddels uit de vele Kamervragen van Pepijn van Houwelingen (FvD).

Ik begreep nooit wat Rutte bedoelde met ‘food-hubs’. Hij bedoelde er in ieder geval geen boeren mee, want de beste boeren ter wereld moeten weg van zijn WEF-kabinet.

Er is dat bekende filmpje van Rutte over die food-hubs. Ik kwam deze als eerste tegen met nauwelijks views, maar er zijn er ook met tienduizenden of meer views. (volgens mij heb ik het ook ergens op mijn site staan, maar dit is sneller en het is hetzelfde filmpje)

Deze hubs maken het bedrijven mogelijk om regionale aandeelhouders te verbinden en innovaties in te schalen. Dat is belangrijk voor het aanpakken van voedsel-problemen.

Als je voedselproblemen aan wil pakken steun je de beste boeren ter wereld in plaats van ze te onteigenen. Daar gaat het dus niet om. Het zal dus om die aandeelhouders gaan, het gaat altijd om geld tenslotte.

Van stikstof-minister Christianne van der Wal, die miljarden tot haar beschikking heeft om de boeren te onteigenen, weten we dat ze belangenverstrengeld is met een zekere aandeelhouder, die toevallig ook laboratoriumvlees produceert en beweert dat echt vlees heel erg slecht is.

Lees meer
De link tussen stikstof-minister Christianne van der Wal en Picnic van Bill Gates

Geen idee wie er achter deze club zit, maar de toekomst wijst dat soort dingen meestal wel uit.

Vegconomist:

Het Nederlandse biotechbedrijf Meatable heeft gisteren een nieuwe proeffaciliteit ingehuldigd op het Bio Science Park in Leiden, Nederland, om de productiecapaciteit van zijn gecultiveerde varkensvleesplatform uit te breiden.

De nieuwe pilotfaciliteit volgt op  een succesvolle Series B-ronde van $35 miljoen deze zomer, die het opgehaalde kapitaal van het bedrijf voor kweekvarkensvlees op $95 miljoen bracht. Volgens Meatable is de nieuwe faciliteit van 3300 m2 twee keer zo groot als de vorige kantoor- en laboratoriumruimte. Het heeft een bioreactorcapaciteit van 200 liter (500 liter in de toekomst), waardoor het bedrijf zijn productie kan uitbreiden ten opzichte van de vorige 50 liter.

Het bedrijf stelt dat deze uitbreiding een belangrijke mijlpaal is in het produceren en testen van grotere hoeveelheden gekweekte varkensvleesproducten, terwijl het zich voorbereidt op een commerciële lancering in Singapore in 2024.  

“In deze nieuwe faciliteit kunnen we de processen van het bedrijf verder opschalen en de commerciële lancering versnellen. Dit brengt ons een stap dichter bij onze missie om heerlijke kweekvleesproducten te creëren zonder schade toe te brengen aan mensen, dieren of de planeet”, aldus Krijn de Nood, medeoprichter en CEO van Meatable.

Oh, kijk wie er in gesprek was met Krijn de Nood in 2019. is dat niet die mevrouw van BBB, en de pandjesprins ?

Advertisement

Het transformeren van vlees

Krijn de Nood, Daan Luining (CTO) en Dr. Mark Kotter (hoofduitvinder van opti-ox-technologie) lanceerden in 2018 Meatable. Het bedrijf startte zijn activiteiten in een klein kantoor met laboratoriumruimte in Leiden, vlakbij het Bio Science Park. Het jaar daarop verhuisde het naar de DSM Biotech Campus in Delft. Tot op heden is het bedrijf aanzienlijk gegroeid en heeft het ruim 90 medewerkers. 

Sinds het begin heeft het bedrijf pionierswerk verricht op het gebied van de productie van gecultiveerd vlees zonder foetaal runderserum om vlees te creëren zonder dieren te doden. De belangrijkste prestatie van het bedrijf is de eigen opti-ox-technologie, die volgens Meatable  in slechts acht dagen gekweekt varkensvlees produceert.

“Het is fantastisch om te zien hoe we van een idee van twee ondernemers vijf jaar geleden zijn uitgegroeid tot een volwassen bedrijf met een tastbaar product dat de manier waarop we vlees eten kan transformeren”, aldus de Nood.

We willen helemaal niet dat je ons vlees ‘transformeert’ gek. Ik ben altijd al een groot fan geweest van werkkampen voor zogenaamde intellectuelen, dan leren ze ook eens wat dat is, en in mijn kamp zou Krijn de kutste klusjes krijgen.

Mtsprout meldt:

Voedingsbedrijf DSM stapt in, maar ook Amerikaanse investeerders.

Catalyze-group meldt:

Het ScaLABle-MEAT-consortium bestaat uit vier partners, Meatable (Nederland), Bit Bio Ltd (Verenigd Koninkrijk), HCS Pharma (Frankrijk) en Ebers Medicals (Spanje), en vertegenwoordigt een divers en bij uitstek geschikt interdisciplinair team.

We hebben dus niet bij naam genoemde ‘Amerikaanse investeerders’, Chemie- en Pharmabedrijven die ons vlees gaan maken.

Op de een of andere manier vind ik het niet een heel goed plan en geef ik de voorkeur aan een boer.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.


Nederland als testlaboratorium voor het afstappen van echte voedselproductie

Ongepaste ‘boemer Hitler- en nazivergelijkingen’ verdwijnen in de prullenbak, en –

Oproepen tot geweld in de comments worden beantwoord met een onmiddellijke permaban !

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
5 maanden geleden

Neem een mes mee naar de supermarkt, en snij alle verpakkingen kankercellenvlees open.
Dan kunnen ze het niet meer verkopen.

Jos
Jos
5 maanden geleden

Een plan dat dezelfde tekortkomingen en onzin opdringt als die zogenaamd duurzame groene energie. Of het verslaan van een respiratoir virus met gif uit een spuit.

Peter
Peter
5 maanden geleden

Is er al onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van consumeren van dit kunstmatige vlees? Op korte, middellange en lange termijn? Weet iemand daar iets van? Is het precies als met ‘de puit’ ‘veilig en effectief tot het tegendeel zich aandient’?

Dee
Dee
5 maanden geleden

Vlees van ‘Amerikaanse investeerders’, Chemie- en Pharmabedrijven. Lekker dan op je BBQ.
Ik las een tijd geleden dat steeds meer mensen vleesvervangers en vegan producten links laten liggen.

Dewatergeus
Dewatergeus
5 maanden geleden
Antwoord aan  Dee

Een zeer positieve reactie!, Dee.

Dee
Dee
5 maanden geleden
Antwoord aan  Dewatergeus

Ja, ik heb het gevoel dat er een stille tegen beweging gaande is. Mensen willen die linkse troep niet meer. Het komt langzamerhand iedereen de strot uit..

Matt
5 maanden geleden

Niet kopen die rommel, en zeker niet zolang we nog boeren hebben., en die zijn nog niet meteen weg.
Kijken wie de langste adem heeft. En als ze die rommel ook niet kwijt kunnen aan de voedselbanken is dat hele gedoe van korte adem.

Dewatergeus
Dewatergeus
5 maanden geleden

Weer een kankeraanval op de mensheid.
Kijk maar na wat de Italiaanse regering voor stappen heeft ondernomen vanwegen de volgende waanzin van Ruttle en zijn WEF-vriendjes.
De Italianen eten alleen maar echt materiaal en geen WEF kankereten.
Zij zijn het lichtende voorbeeld voor Europa en de wereld

Ik geloof heilig in het spreekwoord: “Hardlopers zijn doodlopers”.
Ik wil mijn boer weer terug dan kan ik met een gerust hart mijn dagelijks voedsel in mijn laadklep schuiven zonder angst voor de vliegende kanker.

God, mijn Schepper heeft als antwoord op mijn vraag of dit normaal is zegt mij :
U zult geest en lichaam in goede conditie houden en dus afblijven, geen junk.
God is mijn beschermer en zeker weten, Hij heeft altijd gelijk en bovendien Hij wint ook altijd.