Video: Hoe Hamas de Israëlische verdediging ontmantelde en het ultramoderne hek doordrong dat meer dan 1 miljard kostte

1

Er is de afgelopen maand weinig gerapporteerd over hoe Hamas de beroemde ‘IJzeren Muur’ van Israël heeft doorbroken en het land is binnengevallen, meldt Warnews247.

Een ander rapport van de Washington Post werpt echter een blik op de diepten van een van de meest kritieke conflicten in het Midden-Oosten van de afgelopen halve eeuw.

Het begon allemaal in december 2021… toen het Israëlische leger zei dat een hightech upgrade van de muur die de Gazastrook lange tijd heeft omringd, de inwoners van nabijgelegen Israëlische gebieden tegen terroristen zou beschermen.

“Zowel ondergronds als hogerop, met geavanceerde maatregelen, die de toegang tot Israël op de best mogelijke manier zullen voorkomen”, verklaarde brigadegeneraal Eran Ofir, die het project leidde, trots. De upgrade kostte $ 1 miljard en duurde drie jaar.

De video van de Washington Post laat echter duidelijk zien hoe Hamas op 7 oktober de kwetsbaarheden uitbuitte die ontstonden door Israëls afhankelijkheid van technologie aan de “IJzeren Muur” om de dodelijkste aanval in de geschiedenis van Israël uit te voeren.

Bekijk de video:

De video laat zien hoe Hamas-schutters langeafstandscamera’s, geavanceerde sensoren en op afstand bestuurbare wapens neutraliseerden – een tactiek die binnen de groep bekend staat als het ‘verblindende plan’ – om de hightech te doorbreken.

Trainingsvideo’s van islamisten die maquettes van Israëlische faciliteiten aanvallen, waren maanden eerder op sociale media geplaatst en waren voor iedereen zichtbaar. We ontdekten dat Hamas ook al enkele jaren zijn kampen aan het uitbreiden was; de activiteit was zichtbaar op algemeen beschikbare online kaarten.

De Washington Post heeft deze kampen gelokaliseerd met behulp van het terrein en andere onderscheidende kenmerken die te zien zijn in de trainingsvideo’s.

Zoals uit het journalistieke onderzoek van de Amerikaanse media blijkt, is er materiaal aangetroffen waaruit blijkt dat er veertien afzonderlijke doorbraken in de muur zijn geweest.

Advertisement

Door de beelden te vergelijken met kaarten, satellietbeelden en andere gegevens konden de journalisten vaststellen waar de schendingen plaatsvonden – van de Erezpas in het noorden tot Kerem Shalom in het zuiden. Israël zei dat er in totaal ongeveer 30 overtredingen waren.

Bekijk de muurdoorbraak punten:

Er werd ontdekt dat Hamas ook zijn strijdkrachten had uitgebreid; de activiteiten waren zichtbaar op onlinekaarten, terwijl ze ook maandenlang trainden om het hek te doorbreken. Wat echter wordt onderstreept, is het feit dat de Israëlische strijdkrachten de bedoelingen van Hamas niet correct hebben ingeschat, in de overtuiging dat Hamas niet tot een invasie zou overgaan.

“We dachten niet dat Hamas deze mogelijkheid had, dus we konden ons niet voorstellen wat er zou gebeuren”, zegt Charles Frelich, voormalig plaatsvervangend nationaal veiligheidsadviseur van Israël. Tegelijkertijd weigerden de Israëlische strijdkrachten commentaar te geven op het rapport van de Washington Post.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.


Hamas is een oorlog begonnen tegen Israël met infiltraties vanuit de lucht, de zee en over land

Ongepaste ‘boemer Hitler- en nazivergelijkingen’ verdwijnen in de prullenbak, en –

Oproepen tot geweld in de comments worden beantwoord met een onmiddellijke permaban !

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jos
Jos
5 maanden geleden

Het komt bij mij allemaal wel over als een opzetje om een reden te hebben het Palestijnen probleem definitief en rigoureus op te lossen. Het zal de eerste keer niet zijn dat een false flag wordt uitgezet om een duister doel te realiseren.