Topfunctionarissen van de FDA kregen dik betaalde banen bij Big Pharma nadat ze Covid Shots hadden goedgekeurd

0

Verschillende voormalige functionarissen van de Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) namen goedbetaalde banen aan bij farmaceutische bedrijven nadat ze een sleutelrol hadden gespeeld bij het door het reguleringsproces loodsen van de Covid-injecties van die grote farmaceutische bedrijven, meldt Slaynews.

De ‘draaideur’ kwam aan het licht tijdens een onderzoek door het gerenommeerde, collegiaal getoetste British Medical Journal (BMJ).

De ontdekking doet denken aan voormalig FDA-functionaris Curtis Wright IV. Wright speelde een centrale rol bij de goedkeuring door de FDA van het gevaarlijk verslavende opioïde OxyContin voor Purdue Pharma in 1995. Kort daarna verliet hij de FDA voor een baan bij Purdue en een enorm salaris bij het bedrijf.

De acties van Wright, die wordt geportretteerd in tv-shows, films en reportages in non-fictieboeken, tijdschriften en nieuwsmedia, hebben rechtstreeks bijgedragen aan de opioïdencrisis in Amerika, waarvan de gevolgen nog steeds voelbaar zijn.

Nu heeft de BMJ zojuist bewijs gevonden dat erop wijst dat een soortgelijk scenario zich mogelijk heeft afgespeeld met de goedkeuring van Covid-injecties, met name de mRNA-injectie van Moderna.

Twee hooggeplaatste regelgevende functionarissen bij de FDA die betrokken zijn bij het toezicht op vaccins, aanvaardden een baan bij Moderna, slechts enkele maanden nadat ze de licentiestatus van het COVID-19-vaccin van het bedrijf hadden ondertekend.

Volgens het BMJ-onderzoek speelden deze FDA-functionarissen een centrale rol bij de goedkeuring van de gen-injecties. Nadat hun vaccins waren goedgekeurd voor openbaar gebruik, verdienden Big Pharma-bedrijven miljarden dollars aan winst uit de verkoop van de injecties.

Het rapport over het onderzoek is geschreven door Peter Doshi, universitair hoofddocent aan de University of Maryland School of Pharmacy en senior editor bij The BMJ.

Het onderzoek heeft een al lang bestaande draaideur blootgelegd tussen de FDA en de farmaceutische bedrijven wier producten zij reguleert, en roept vragen op over de onpartijdigheid en onafhankelijkheid van de belangrijkste toezichthouders van de FDA.

 

Dr. Doran Fink is een “arts/wetenschapper met ervaring in de regulering en klinische ontwikkeling/licentieverlening van vaccins en aanverwante biologische producten.”

Volgens het  BMJ-rapport begon Dr. Fink zijn carrière bij de FDA als klinisch beoordelaar in 2010. Tijdens de COVID-19-pandemie was Dr. Fink een prominente stem over COVID-19-vaccins en welke bevolkingsgroepen deze zouden moeten krijgen.

Het meest opvallend was dat Dr. Fink zich bezighield met een “beoordeling op senior niveau” van de beslissingsmemoranda van de FDA voor de autorisatie en licentieverlening in noodgevallen van COVID-19-vaccins, waaronder die van Moderna.

Volgens het LinkedIn-profiel van Fink verliet hij de FDA in december 2022. Hij verliet het federale agentschap om in februari 2023 bij Moderna te gaan werken als hoofd van “Translational Medicine and Early Clinical Development, Infectious Diseases”.

Dr. Jaya Goswami heeft een soortgelijke geschiedenis. Goswami begon in maart 2020 te werken als medisch officier bij het Center for Biologics Evaluation and Research van de FDA. Volgens het BMJ-rapport had Goswami “breed toezicht op de klinische ontwikkeling van vaccins en biologische geneesmiddelen.”

Goswami was verantwoordelijk voor het bepalen of de klinische gegevens van Moderna’s COVID-19-vaccin voldeden aan de wettelijke normen voor goedkeuring om de injecties op het publiek te gebruiken. In januari 2022 ontving Moderna’s SPIKEVAX goedkeuring van de FDA.

Kort daarna, in juni 2022, stond op Goswami’s LinkedIn-profiel dat ze de FDA verliet en diezelfde maand voor Moderna ging werken.

Advertisement

Dit is niet de eerste keer dat er problemen worden opgeworpen met de “draaideur” van de FDA.

Het concept werd in een document uit oktober 2005 door de Revolving Door Working Group  (RDWG) gedefinieerd als de ‘beweging van individuen heen en weer tussen de particuliere sector en de publieke sector’.

De draaideur tussen de overheid en de industrie is waar “overheidsfunctionarissen overstappen naar lucratieve posities in de particuliere sector waarin zij hun overheidservaring kunnen gebruiken om hun nieuwe werkgever op oneerlijke wijze te bevoordelen op het gebied van federaal aanbestedings- en regelgevingsbeleid”, aldus RDWG.

Dit kan ambtenaren in staat stellen hun ambt te gebruiken voor persoonlijk of privé gewin ten koste van de belastingbetalers, twijfel doen rijzen over de integriteit van officiële handelingen, de officiële handelingen van een overheidsfunctionaris beïnvloeden door beloften van een toekomstige goedbetaalde baan waarbij het bedrijf profiteert van de handelingen van de functionaris kunnen een oneerlijk voordeel opleveren of de schijn van ongepaste beïnvloeding en ongepastheid wekken.

In een studie uit 2016,  gepubliceerd in The BMJ, volgden onderzoekers gedurende meerdere jaren 55 medische beoordelaars die betrokken waren bij de goedkeuring van geneesmiddelen bij de afdeling hematologie-oncologie van de FDA.

Van de 26 medische beoordelaars die het bureau verlieten, gingen er 15 voor de biofarmaceutische industrie werken, waren daar adviseur, of deden beide.

In 2018 bleek uit een onderzoek van het tijdschrift Science dat 11 van de 16 medische onderzoekers van de FDA die betrokken waren bij 28 goedkeuringen van geneesmiddelen het bureau verlieten voor nieuwe banen in de particuliere sector.

Ze namen allemaal een baan of werden adviseur bij bedrijven waarvan ze onlangs de producten reguleerden.

Een ander prominent voorbeeld van een topfunctionaris op het gebied van de regelgeving die de FDA verliet om voor de geneesmiddelenindustrie te gaan werken, is voormalig FDA-commissaris Dr. Scott Gottlieb.

Gottlieb nam in maart 2019 onverwacht ontslag  na minder dan twee jaar in deze functie te hebben gediend. In juni 2019 kondigde Pfizer aan dat Dr. Gottlieb “ met onmiddellijke ingang” was benoemd tot lid van de raad van bestuur.

Dr. Gottlieb, die ook een  bijdrage levert aan CNBC , werd regelmatig geraadpleegd door nieuwsmedia over COVID-19-vaccins. Hij hielp het bedrijf meer dan 100 miljard dollar aan verkoop van zijn vaccins en antivirale medicijnen binnen te halen. Hij markeerde ook tweets waarin de COVID-19-vaccins in twijfel werden getrokken voor Twitter/X, zoals blijkt uit de Twitter Files.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen

Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.


Er zijn er nog meer:

En:

Corrupt tot op het bot: Alle 3 de door de FDA erkende vaccin-bedrijven hebben nu voormalige FDA-commissarissen in dienst

Ongepaste ‘boemer Hitler- en nazivergelijkingen’ verdwijnen in de prullenbak, en –

Oproepen tot geweld in de comments worden beantwoord met een onmiddellijke permaban !

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties