Ex-Feyenoorder in actie voor Jong Sparta, contract op Kasteel 'niet ondenkbaar'

Ex-Feyenoorder in actie voor Jong Sparta, contract op Kasteel 'niet ondenkbaar'

14-11-2023 15:23 Laatste update: 15:24
15

Jean-Paul Boëtius heeft dinsdagmiddag minuten gemaakt voor Jong Sparta, dat een oefenduel afwerkte met Jong FC Utrecht (3-3). De voormalig Feyenoorder speelde ruim zestig minuten mee met het jeugdelftal van de Kasteelheren. Volgens het Algemeen Dagblad is het niet 'ondenkbaar' dat Boëtius binnen afzienbare tijd ook aan zal treden in de Spartaanse hoofdmacht. 

De inmiddels 29-jarige Boëtius is na zijn vertrek bij Hertha BSC, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Bundesliga, clubloos. Even later streek hij neer bij Sparta. Aanvankelijk waren beide partijden duidelijk: Sparta bood hem een kans om fit te worden, in principe niets meer en niets minder. Inmiddels is het echter 'niet ondenkbaar dat de Rotterdammer een verbintenis tekent op Spangen', zo tekent het AD op. 

Eind vorige maand was Boëtius nog te gast bij Goedemorgen Eredivisie. "Sparta? Die kans is op dit moment nul procent. Ik hou daar mijn conditie op peil, op dit moment is er nog geen helemaal geen sprake van een contract", zei hij toen. De komende periode zal blijken of club en speler daadwerkelijk met elkaar in zee gaan. 

Mocht Sparta er daadwerkelijk in slagen om Boëtius te strikken, dan haalt het iemand met de nodige ervaring. De middenvelder annex aanvaller speelde voor respectievelijk Feyenoord, FC Basel, KRC Genk, Feyenoord, Mainz en Hertha. In 2014 speelde hij zijn tot dusver enige interland voor het Nederlands elftal.