Limburgse variant bij crompouce-hype: de nonnepouce
De crompouce, een combinatie tussen een tompouce en een croissant, is sinds kort te vinden in bakkerijen en supermarkten. Bakker Roy Mestrom uit Geleen haakt nu aan met een Limburgse variant: de nonnepouce.
"Als je er iets Limburgs van kunt maken, moet je dat zeker doen", zegt de bakker.
Hype
Een bakker uit de Randstad begon met de crompouce. Door een filmpje op TikTok ging de nieuwe lekkernij viral en inmiddels zijn er tal van varianten. Zo is er onder meer al een oliepouce, frikanpouce en kibbelpouce te krijgen. Mestrom waardeert de hype wel. "Het is mooi dat dit het vak weer op de kaart zet", zegt hij.
Verslaggever Riël Linssen nam de proef op de som:
Frikandellenvlaai
Of de nonnepouce net zo'n succes wordt als de crompouce zal blijken. Bakkerij Engels uit Grubbenvorst kan daarover meepraten. Hij introduceerde in 2016 de frikandellenvlaai. In eerste instantie werd die voor een vriend gebakken, maar al snel ontstond er een run op de vlaai. Ook andere bakkerijen gingen frikandellenvlaaien bakken.