Man ernstig mishandeld in de supermarkt: twee jongens opgepakt

9 november 2023 om 21:25 • Aangepast 24 november 2023 om 02:05
nl
Er zijn twee minderjarige jongens opgepakt voor het ernstig mishandelen van Alwi Smolders (59) bij de Plus aan de Heyhoef in zijn woonplaats Tilburg. Daar scheurde een jongen op een elektrische step door de supermarkt. Toen hij daar wat van zei, werd Alwi ernstig toegetakeld. Een van de jongens woont een paar honderd meter van Alwi, vertelt hij donderdagavond.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Hoe oud de jongens precies zijn laat de politie in het midden. Alwi kreeg flinke klappen tegen zijn hoofd en had daarna last van een hersenschudding, een naar binnen geslagen trommelvlies en verschillende bloedingen.

Alwi zegt donderdagavond dat de politie amper kon geloven dat het minderjarigen betrof. Uit de beschrijving van Alwi kwamen ze ouder over, meldt hij. Een van de jongens is voorgeleid en de ander vrijgelaten, heeft de politie hem verteld. Hij weet niet of de jongen met de step, of de ander is vrijgelaten.

Mishandeling
Het ging mis op 29 oktober. Het begon met een opmerking over een elektrische step, vertelt hij. “Die jongen was al heel agressief en provocerend met zijn step door de winkel aan het rijden. Vervolgens kwam hij ook nog rondjes om mij heen rijden.”

Alwi vroeg aan de jongeman ‘of hij dit normaal vond’. “Hij vond dat normaal, zei hij, en ik reageerde door te zeggen dat zijn ouders wel trots op hem zouden zijn. Ook daarop zei hij: ‘Ja, heel trots’. Toen zei ik: 'Wat ben je toch een misselijke kwal'.”

Kort na die laatste opmerking lag Alwi op de grond. “Ik heb het niet zien aankomen. Hij had nog een vriend, die heeft me waarschijnlijk van achter te pakken genomen, maar het ging zo snel.” Bij de eerste slag lag zijn bril meteen op de grond, daarna ging Alwi tegen de vlakte. Vervolgens kreeg hij vooral klappen tegen zijn hoofd, misschien ook trappen, maar dat weet hij niet.

Dader woont op paar honderd meter van Alwi
De jongen met de step, woont 'op nog geen paar honderd meter' van het huis van Alwi, weet hij sinds kort. "Dat is een heel onprettig gevoel. Ik kom er bijna dagelijks langs."

Privéfoto.
Privéfoto.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!