Vrouwen die een hoofddoek dragen, maken de kloof in onze samenleving ongewild nog groter (demorgen.be)


De Belgisch-Iraanse Darya Safai is oprichtster van de actiegroep 'Let Iranian women enter their stadiums' en auteur van Lopen tegen de wind. ...

door Tjeempie in Binnenland  ·  233 Reacties

  • 38
  • 1453x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@187 Eh, het is u bekend dat google een zoekfunctie heeft? Uw reactie is veel copy-paste blijkbaar en waar het allemaal naar toe leidt, is niet erg fraai, mild uitgedrukt.

4
201 User76

** gebruiker verwijderd **

Er zijn grotere kloven in de samenleving dan die die het dragen van een hoofddoek teweeg zouden brengen. Bijvoorbeeld de kloof tussen de mensen die dat inzien en diegenen die dat niet inzien..

202 plusminus314

@202 Er bestaan ook andere kloven idd. Die tussen laag en hoog opgeleid bijvoorbeeld. Maar dus ook tussen religieuze hoofddoekdragende idioten en de rest.

4
203 JackKropotkin

@182 : als zij dat zelf vindt is het nogal lullig het toch te verplichten als het geen enkel doel dient. Zoals @183 wil: geen dwang, maar wel verplicht afdoen...

Heldere lichten...

1
204 Wits

** gebruiker verwijderd **

Door Islamitische vrouwen wordt het dragen van een hoofddoek vaak gezien als een recht hier in het Westen. Als men dat nou eens ging inzien dan is het probleem toch opgelost..?

205 plusminus314

@205
Het zogenaamde recht van islamitische vrouwen leidt tot een verplichting voor ALLE vrouwen. Begrijp je hoe groot het probleem daarmee wordt?

Weg met die hoofddoek.

1
206 manpower

De tegenhanger van de in sluiers en doeken gehulde vrouwen zijn de mannen die vrouwen seksueel lastig vallen of erger op straat. De vrouwen moeten zich verbergen omdat ze anders door islamitische mannen als prooi kunnen worden benaderd. Vrouwen die worden verkracht zijn volgens de islam zelf schuldig aan hun verkrachting. Ze hadden zichzelf hiertegen moeten beschermen door thuis te blijven of onder begeleiding van een man het huis te verlaten bijvoorbeeld. Het is een ziek systeem dat zo snel mogelijk moet worden ontmaskerd, zodat vrouwen hier niet meer vrijwillig in blijven hangen en hun kinderen niet meer opvoeden met vrouwenhaat die maakt dat vrouwen niet meer vrij over straat kunnen gaan.

1
207 zewa

Ongewild?, dat doen ze met opzet.

1
208 Positivo

De laatste tijd heb ik moslims, moslima's en imams gezegd : "Vrouwen moeten hoofddoeken en beschermende kleding dragen om mannen niet in de verleiding te brengen. Maar vinden jullie het niet eens tijd worden dat mannen leren met hun fikken van vrouwen af te blijven zodat dat allemaal niet meer hoeft?"

Het antwoord is steeds hetzelfde : hard lachen en zeggen dat ik groot gelijk heb! Dat ze het roerend met me eens zijn! Maar absoluut geen kans zien om dat wereldwijd hun achterban daarvan te doordringen! Dat ze absoluut niet weten hoe ze dat aan moeten pakken!

4
209 Wheely

Onze nationale knuffelrolstoeler is ondertussen ook moe van z'n (m/v) eigen gezeur en kopieert voortaan overal hetzelfde nonsensbericht als spam een draadje in.

3
210 Dzzz

eigenlijk zijn alle vrouwen hoeren...

sarc off....

0
211 t.rap.er.niet.in

@209 Ben het volledig mee eens dat mensen (mannen) hun tengels van anderen af moeten blijven en dat ongewenste intimiteiten strafbaar is en idd vervolgd moet worden, maar aan de andere kant mogen vrouwen, die haar geinspireerd voelen door de boodschapper/profeet Mohammed zeker dit door een hoofddoekje tonen. Ik zie een hoofddoekje als uiting van spirituele identiteit. Ben zelf paganist en ik toon dit ook door me volledig in het zwart te kleden. Verder is een spirituele identiteit afgeleid van een van de bestaande of vroegere religieuze stromingen. Ook kan je hier soepel en met nieuwe spirituele inzichten mee omgaan.

Het gezeik over hoofddoeken, keppeltjes, kruizen en andere uitingen van een bepaalde levensovertuiging vind ik ziekmakend. Laat een ieder in hun eigen waarde, zolang je niet een ander jouw geloof probeert/gaat opdringen. Mensen hebben het recht andere waarden te hebben dat de waarde van het consumentisme en leeghoofdig "genieten".

7
212 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@211 Dank, zit nu lekker cabaret te kijken.

1
213 Dzzz

@212 - mooi!
quote
Het gezeik over hoofddoeken, keppeltjes, kruizen en andere uitingen van een bepaalde levensovertuiging vind ik ziekmakend. Laat een ieder in hun eigen waarde, zolang je niet een ander jouw geloof probeert/gaat opdringen. Mensen hebben het recht andere waarden te hebben dat de waarde van het consumentisme en leeghoofdig "genieten".
unquote

verder dacht ik dat het dragen van zwarte kleren een tijd gothic genoemd werd.

ik draag ook veelal zwarte kleren, maar dat is uit de tijd van het existentialisme.

en dat gezeur over hoofddoeken. was een keer in Nederland en het was heeeeeel koud.
droeg een pashmina, heb geen hoedje of muts, een zoon vroeg "waarom draag je dat"
lol, om dat het koud is he.

6
214 info

@15 W. Anstalt

Onze (groot-)moeders droegen een hoofddoekje om hun kapsel niet te laten bederven door regen en/of wind en het ding ging binnen gelijk af. Je kwam nooit een vrouw met hoofdbedekking tegen op kantoor of in een winkel.

Als wij het normaal vinden dat destijds koningin Beatrix en prinses Maximá op kousenvoetjes te zien waren tijdens een bezoek aan Brunei, dan mogen wij toch van nieuwkomers en hun nazaten vragen om hier de hoofddoek alleen te gebruiken voor eerder genoemde doeleinden.

~ Mompelt iets over respect voor de omgangsvormen en gebruiken van de oorspronkelijke bevolking ~

1
215 ~ Echelon II ~

@210 : Natuurlijk hebt u groot gelijk! U hebt me helemaal door!

Fijne avond verder en slaap lekker!

5
216 Wheely

@212
In Nederland mag een werkgever kledingeisen stellen. Een hoofddoek of een piercing of een opvallend gedragen kruis is niet overal gewenst. En dan beperk je jezelf.

Maar een hoofddoek als een vrouwenrechten zien, terwijl het een symbool van onderwerping is, dat vind ik wel een beetje vreemd.

0
217 Sterke

@217 Het onderworpene zit hem in het gedrag een gehoofddoekte vrouw kan net zo assertief zij als een vrouw zonder hoofddoek en wat ik al eerder zei zo'n vrouw kan mits zij niet tegengewerkt door anderen in principe van alles bereiken dus ook een functie bekleden waar zij de leiding heeft over mannen.

2
218 21st Century Guy

@217 - nostalgie. herinner mij nog de tijd dat de politie lang haar had en een oorringetje.

slappe hoofddoek gezeur. vraag het zo'n vrouw eens. u vult maar iets in.

5
219 info

@35 DoortjeBlont

Klederdracht is streekgebonden en onder de kin dragen de dames gewoon doorsnee kleding die in sommige gevallen als uitdagend kan worden gezien (kei-strakke jeans, superhoge hakken).

Bovendien is klederdracht al aan het uitfaseren en worden uitheemse klederdrachten alleen nog maar gezien bij optredens van folkloristische dansgroepjes. Kortom, de opmerking over klederdracht raakt kant noch wal.

0
220 ~ Echelon II ~

Inderdaad zij maken de kloof steeds groter en assimileren niet

1
221 keestramper

@77 HenkG

Als de hoofdbedekking niets met de islam te maken heeft hoeven hooddoekminnende dames niet meer naar het geldverslindende EHRM te stappen om hun gelijk te halen. Als de hoofdbedekking gewoon weer beschouwd mag worden als kledingstuk c.q. accessoire mag een werkgever vragen om 'm binnen de zaak of instelling af te doen. Ik hoop dat dit in ieder geval bij de overheid ingevoerd zal worden, te beginnen bij de publieksfuncties.

Problem solved.

0
222 ~ Echelon II ~

@90 HenkG

Ooit door iemand in een winkel of achter een balie geholpen die z'n helm op had. De enige die in een publieke functie een helm dragen zijn motoragenten en bestuurders van een ambulance-motor.

Je snapt donders goed wat er bedoeld wordt. Het debat gaat over niet-functionele hoofdbedekking, niet over het haarkapje van een chirurg of van mensen in de voedselverwerkende of high tech industrie.

0
223 ~ Echelon II ~

@95 Dzzz

ROFLOL. Die afsluitende zin is goud waard.

1
224 ~ Echelon II ~

@193

Tsja je haar bedekken gaat nu eenmaal niet met een piepklein hoofddoekje, het is nu eenmaal zchtbaar. Dat u vindt dat daar een vervelende boodschap achter zit en dat de draagster minachtend haar godsdienst in een ander zijn gezcht wil drukken is uw opvatting. Overigens een opvatting die niet rijmt met waar u zegt dat uw kruisje voor staat. Uit uw schrijven meen ik toch op te maken dat achter uw kruise een vervelende boodschap zit.

Elke religie waant zich superieur, zoveel is wel duidelijk.

6
225 Hendrianus

@207 : beetje bizar dan om extra druk op die vrouwen te leggen (op momenten dat dat niet nodig is) terwijl je de mannen moet hebben.

En het rare is dat alle moslim mannen fout zijn, maar de 'autochtone' blanke man allemaal vrouwvriendelijk...

Wie het zo zwartwit gelooft...

2
226 Wits

@212 Nos Calan Gaeaf (s7p)
"uiting van spirituele identiteit"

Op spiritualiteit kan ik de gemiddelde moslim niet betrappen.
Islam houdt bijna letterlijk in "onderwerping" aan Allah......en aan alle zestienduizend regels/geboden/verboden voldoen .
Als je je onderwerpt en de regels volgt dan ben je een "goede" moslim, thats it. Iedere moslim zal dit beamen .
Zoek jij de "spiritualiteit" maar in de islam, veel plezier daarmee ...

0
227 Big Tony

@212 "Ben zelf paganist en ik toon dit ook door me volledig in het zwart te kleden. " Da's meer gothic stijl

3
228 RobP

@228 RobP

En zelfs gothic zal niet in elke werkomgeving op prijs gesteld worden en hetzelfde geldt voor punk, Lolita-style enz.enz.

Eigenlijk gaat het om vrij basale zaken. Pas je kleding een beetje aan aan de omstandigheden. Ik draag m'n Murderdolls shirt met de tekst "I am god" ook niet als ik naar een kerk, een begrafenis of m'n hoogbejaarde moeder ga. Gewoon een kwestie van fatsoen.

1
229 ~ Echelon II ~

Moslima's mogen van mij een hoofddoekje dragen. Mannelijke moslims van mij ook. Gelijke monniken gelijke kappen. Ik bedoel hoofddoekjes. Nee, ik bedoel imams. Nee, ik bedoel ..... Sorry, ik raak de kluts kwijt.

1
230 Bart Boudewijn

@230 Houd het hoofd koel BB question

0
231 Tjeempie

@229 Dat is niet hetzelfde. Voor jou is het dragen van dergelijke kleding 'maar' een uiting van een persoonlijke voorkeur, terwijl de gelovige zich moet conformeren aan de regels van zijn/haar religie op straffe van uitsluiting uit de gemeenschap in het leven en/of uit de hemel in het hiernamaals. Daar zit dus ook een element van dwang in, direct of indirect.

0
232 Civilis

Hoofddoekjes zijn vaak een sociale dwang ook al beweren veel moslima's van niet. Ik heb een moslima doodongelukkig zien worden toen ze na haar huwelijk een hoofddoek moest gaan dragen. Het huwelijk heeft nog geen half jaar geduurd.

Er is nog een factor die hier niet aan de orde is gekomen. Nederlandse vrouwen die geen hoofddoek dragen worden door moslimmannen meestal als hoeren versleten. Want hoofddoek = zedig en geen hoofddoek = hoer.

0
233 manpower

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@10 reactie 12. https://www.nieuwskoerier.nl/news/983480-protest-op-4-mei-tijdens-dodenherdenking-tegen-tweede-kamervoorzitter-ma...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Rinze
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

@1 Nou gister werd er een bontkraagje met 1 hand door en reus van een politieman uit de Jumbo gehaald en achter in een arrestatiewagen gepleur...

11 minuten geleden geplaatst door Rinze

LoydMorris
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@7 Jij, als stoere Friese kerel zult er weinig last van ondervinden. . . . maar ga tegenwoordig als jonge vrouw alleen of als Jood met een k...

12 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Weetal
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Lekker toch.Laat maar komen.Des te eerder breekt de pl**res uit in Nederland....

12 minuten geleden geplaatst door Weetal

Biscanna
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@57 Dat was een 🖕 naar D66. De Prinsenvlag is een historische Nederlandse vlag die helemaal teruggaat tot aan de Tachtigjarige Oorlog (1568-...

17 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Reconquista
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@7Ik heb geen geloof en ik leef nu in het heden ten dage en niet in de geschiedenis. In de geschiedenis vind je vuile was van ieder volk en re...

17 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Rinze
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@7Welke vrijheden heb je precies ingeleverd ?...

20 minuten geleden geplaatst door Rinze

Snorrie
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

Natuurlijk is hij op het feestje van de man die hem zijn vrouw heeft toegewezen.Natuurlijk wel met zijn russische speldje op de revers....

22 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Reconquista
Supermarktketen Dirk gaat amokmakers filmen met bodycams

""dan heeft de supermarkt in ieder geval extra bewijs voor de politie."'Vertederend dat Dirk nog denkt dat de politie daar iets mee doet. Er...

22 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@3 Kijk dan de geschiedenis van je eigen fijne geloof even na....

24 minuten geleden geplaatst door Snorrie

NK. App
Levelling Up Their Fuck GameLocalmilfJapaneseporn GamesCum EnemaPelículas De IncestosSocualmediagirlsStrip.chatPetite Women PornHindi Heroine Sex MovieLouise JensonHonryFreepornagraphyسکس زنان دوجنسهThecollegestripper NudesKr Vijaya Blue FilmBaixar XvideoBubble Butt Femboy PornHindi Sex FlimCelebjihad.ccomXvideo Brasileiro NovinhaSlingshot NipJasmine Grey CreampieFunishment PornToilet Cam PornBlonde Perfect TitsMom Ki ChudaiNhentai Porn DudeFemale SecortsFapping RouletteFilm Entier PornCurvy Latina NudeGays KissingSrx VedioDesi Vabi Sex VideoTeenage SeductressBi Black OrgyGhettitubeAishwarya Rai Sexi PhotoXxxadolecentesVideos Porn MadurasX Videos.Topless WomanPenes EnormesTamana XnxX3d TifaThreesome TabooMperfectgirlsIndian Sex Video ComSexy Red PornBbc Anal RoughHow To Give The Best HeadRajasthani Porn VideoXxx Video Film HdTaboo 2 MovieFrogbuttSambapornsXnx Tamil AuntyBen 10 Sex XxxStep Sister SeduceHard Anal FuckOmegle Lesbian PornBig Butt Ebony PornGoku SexMinhamulher CNady CocoRicky Spanish PornFree Lesbian Porn SitesJonell GreenPrno BrasilTracy LovesXxx Sex Movie Full HdBig Boobs Eva NottyPrivate Society LatestTamilsex StrioesKottayamsexKylie Rocket EscortMia Khalifa Se XDeshi Mms ComPanimanishi Sex VideosMelody Marks AgeTwitter Porn PagesGpg BhRough ThroatfuckingBelu SexDani Danies PornRussian CrempieEvaelfie VideosHot Porn LesbHdpornpicsPinkyxxx FartVicki Chase BbcStepmom Bug TitsGood PornXxxponoStep Sister Sex HdAmina DangerDanidanielsAlanha Ly NudeOld4kNew Hot Porn MoviesJodi PornPetite Blonde BbcApril Fool XxxJanet Jackson NudeEmma Butt XxxFree Romantic PornIndian 69 PositionEbony Twerk NudeBig Titted Goth GfMelim Tx NudesKiara NoirLesbian Anal StrapoMilf NutPorn Movies HubSophie Dee Only FansBalls Sucking CompilationCuckoldpornPorn On BeechVillage First Night Sex VideosAsian CougarsVeronica Rajek NakedDani Daniels Porn PicsDiamond PornWrestlingbondageSexin A PoolPersephanii XxxMike Adriano PornXxx In The FamilyNatassia Malthe Nude40 Something MagDesi Masala MmsNaughty America XxxxGfffxXxxsex BestPersiann BaddiePokimane Po RnAnime FemdomRandi Nude DanceKarman KarmaRetired Porn StarsI.agefapTheporndude.coomCumshot In PublicElizibeth Olsen SexyCute Girlfriend FeetIporn Sex300mium-912Indian Hot Sex FilmXnxx Hindi Full MovieCosplayanal