8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Zuidplas op zoektocht naar Regionaal Opvang Locatie asielzoekers

De gemeente Zuidplas is op zoek naar een Regionaal Opvang Locatie (ROL) asielzoekers binnen de grenzen van de gemeente. Alleen wordt er op hoofdlijnen gesloten en blijven eventuele locaties vooralsnog geheim.

Wel gaan er diverse geruchten rond dat de gemeente Zuidplas een spoorzone heeft aangekocht voor dit doel langs het spoor tussen de Eerste en Tweede Tochtweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Maar als Gouwe IJssel Nieuws deze vraag stelt aan de gemeente én aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wordt dit door beide partijen ontkent.

Vandaag bracht het Algemeen Dagblad naar buiten in een artikel dat de grond nog niet geleverd is volgens de vorige eigenaar en dat volgens een woordvoerder van de COA het gaat om statushouders (die toegelaten zijn maar nog geen woning hebben) en kansrijke asielzoekers worden geplaatst.

Tijdens de behandeling van de najaarsnota in gemeenteraad op 7 november kwam het wel ter sprake bij enkele partijen maar met alle voorzichtigheid, want dat er gezocht wordt lijkt wel duidelijk, dat bevestigde wethouder Schuurman maar waar en hoe wordt over gezwegen. In de Najaarsnota is terug te lezen dat Zuidplas hier mee bezig is om het te realiseren.

Dat schoot raadslid Karreman(VVD) verkeerd : “In de najaarsnota valt te lezen (en ik citeer) “dat Zuidplas zich hard maakt voor de realisatie van een regionale opvang locatie”. De motie (M268) van mei 2021 roept op om een onderzoek te doen naar mogelijke locaties, dat is wat anders dan hardmaken voor de realisatie“.

Advertentie