Verwarde man richt ravage aan met AED op station Hollandsche Rading: 'Defibrillator door raam lunchroom'

Hollandsche Rading - "Hij heeft echt een spoor van vernieling achtergelaten." Lunchroomeigenaar Ruben Gresel (24) op station Hollandsche Rading baalt als een stekker. In de nacht vloog bij hem een defibrillator door de ramen. De schade wordt mogelijk niet vergoed. En Ruben is niet de enige gedupeerde.
Een verwarde man had het dinsdag rond 01.00 uur voorzien op een AED-apparaat op het perron. Hij sloopte de defibrillator en ging ermee los. Abri's en ander raamwerk op het kleine station sloeg hij aan gruzelementen, maar ook twee winkels moesten het ontgelden. Naast Perron Peet, de lunchroom van Ruben, is schaatsspecialist Hans Vollenbroek getroffen.
"Bij mij zijn twee ramen kapot, bij mijn buurman twee", vertelt Ruben. De politie laat weten dat de dader al snel kon worden opgespoord. Gezien zijn toestand besloten agenten om hem niet aan te houden, maar over te dragen "aan het zorgkader", zegt een woordvoerder.
Ruben heeft aangifte gedaan, maar of de schade wordt vergoed, is de vraag. "Ik heb gehoord dat iemand die niet toerekeningsvatbaar is, niet voor de schade hoeft op te draaien. Dan zouden de kosten dus voor mij zijn. Heel zuur, want ik ben pas ruim een jaar ondernemer en pas 24. Het geld groeit mij niet op de rug."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.