Overmars moet vrezen voor straf na onderzoek over Ajax-tijd: 'Voorgelegd aan de tuchtcommissie'

7 november 2023, 16:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het onderzoek naar het vermeende grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars binnen Ajax is afgerond. Het Instituut Sportrechtspraak gaat binnen enkele weken uitspraken doen in deze kwestie, zo laat directeur Henk van Aller weten aan het Algemeen Dagblad.

“De onderzoeksfase is nu afgerond en de aanklager heeft met zijn team van onderzoekers alle feiten verzameld”, legt Van Aller uit in de ochtendkrant. “Het feitenrelaas is met een aangifte voorgelegd aan de tuchtcommissie, die spoedig uitspraak zal doen.”

Artikel gaat verder onder video

Overmars wordt verdacht van onder meer het sturen van dickpicks aan vrouwelijke collega's bij Ajax, maar ook kwamen reacties van speelsters uit de vrouwenploeg, die hij onder meer zou hebben betast. De club maakte vervolgens melding bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR) om de zaak te onderzoeken. Nederlandse sportclubs hebben de plicht om zaken omtrent dergelijk gedrag te melden bij het ISR. 

Overmars vond desondanks snel na zijn vertrek een nieuwe baan. De voormalig aanvaller werd ruim een maand na zijn vertrek uit de Johan Cruijff ArenA aangesteld als technisch directeur van Antwerp FC, met wie hij in het eerste jaar zowel de beker van België als ook de landstitel pakte in de Jupiler Pro League.

Kan Overmars ooit nog terugkeren bij Ajax?

Laden...
917 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Martin0345
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik schrik van het feit dat zoveel mensen 'Ja' hebben gestemd op de poll. Ik zie hem in Nederland nergens meer aan de slag gaan, en ik vind het een wonder dat Antwerp wél met hem wilde samenwerken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen