ROTTERDAM

Voorlopig geen gasten in hotel waar waterleiding is gesprongen

Zaterdagochtend sprong er een waterleiding in het achttien verdiepingen tellende hotel
Zaterdagochtend sprong er een waterleiding in het achttien verdiepingen tellende hotel © MediaTV
Hotel The James aan de Aert van Nessstraat in Rotterdam kan voorlopig nog geen gasten ontvangen. Zaterdagochtend sprong er een waterleiding in het hotel, en het afhandelen van de schade gaat nog wel even duren. De 150 gasten die al hadden ingecheckt zijn met behulp van andere hotels opgevangen.
The James is een hotel met achttien verdiepingen in het centrum van Rotterdam. Zaterdagochtend rond 10:30 uur moesten de 150 gasten het hotel halsoverkop verlaten doordat er op de negende verdieping een waterleiding van een luchtbehandelingsinstallatie was gesprongen. Daardoor liep het water door de gangen en kwam het tot overmaat van ramp ook nog in de liftschaften terecht.
"Eén van die liften is de brandweerlift. Die werkte niet meer naar behoren, en daarom heeft de brandweer besloten om het hotel uit veiligheidsoverwegingen te evacueren", legt general manager Michiel Brandhorst uit. "Zonder die lift kan de brandweer in een noodgeval niet omhoog. Dat was de reden. Het water zelf was geen grote calamiteit: er is geen druppel in de kamers terechtgekomen."
Volgens Brandhorst is de evacuatie goed verlopen en hebben de gasten er weinig last van gehad. "Het is natuurlijk wel een ding om 144 kamers te evacueren. Dat heb ik in zes jaar nog niet meegemaakt."

Achttien verdiepingen trap op en af

Na de evacuatie is het personeel, met behulp van de brandweer en de politie, meerdere keren met de trap op en neer geweest naar alle kamers om spullen van gasten op te halen. "Iedereen heeft zijn workout wel gehad", lacht hij. De politie ging mee om te voorkomen dat gasten zelf gingen rondzwerven op de lege verdiepingen.
De brandweerlift werkt sinds zondagochtend weer naar behoren. Daarmee mag het hotel officieel weer gaan draaien, maar Brandhorst wil wachten tot ook de tweede lift het weer doet. "We nemen het zekere voor het onzekere."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl