© Shutterstock

Joods-Franse vrouw neergestoken in haar woning in Lyon, “dader laat hakenkruis achter op deur”

In Lyon is zaterdag een Joodse vrouw van in de 30 neergestoken in haar huis, zo meldt het Franse parket. Inmiddels verkeert de vrouw niet meer in levensgevaar. De dader, die nog spoorloos is, liet een hakenkruis achter op haar deur.

mts
Bron: BFMTV

De vrouw werd bij de aanval twee keer in de buik gestoken, zo meldt BFMTV. Die Franse nieuwszender schrijft ook dat er een hakenkruis werd achtergelaten op de deur van de vrouw. Volgens het parket “zou de daad gemotiveerd kunnen zijn door een antisemitisch motief”. Er werd een onderzoek geopend naar poging tot moord. De dader is nog op de vlucht, waardoor er vooralsnog geen arrestaties hebben plaatsgevonden.

De burgemeester van Lyon, Grégory Doucet, meldt op X dat er “een antisemitische inscriptie op de deur” van het huis van de jonge vrouw was gevonden. “Een dergelijke uitbarsting van geweld is onuitsprekelijk. Al mijn steun aan het slachtoffer ”, aldus Doucet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners