De Toyota Mirai rijdt op waterstof, maar werd in Nederland nooit een succes.
Volledig scherm
De Toyota Mirai rijdt op waterstof, maar werd in Nederland nooit een succes. © RV

Geen toekomst meer voor personenauto's op waterstof

Het doek lijkt definitief te vallen voor de personenauto op waterstof. Zelfs de grootste ambassadeur van het rijden op waterstof, Toyota, gelooft er nauwelijks nog in en verlegt zijn koers naar bestelauto’s, vrachtauto's en bussen. Eerder al haakten Mercedes-Benz en BMW af bij de ontwikkeling van personenauto’s die op waterstof rijden.

100 reacties

  • Jacobus Bosman

    5 maanden geleden
    wederom gaat de politiek een fout makenWaterstof is de toekomst. Ze moeten de infrastructuur organiserende zo ook kan het bestaande gasnet met een kleine aanpassing snel zonder weinig kosten worden aangepast.Maar ja overheid ,praten en adviesbureau,inschakelen etc.etc wannneer komt er een zakenkabinet???? ik denk NOOIT ik ben benieuwd wat de uitslag van de verkiezing wordt
  • Reno Vlasblom

    6 maanden geleden
    Wat een goede reacties allemaal 🙂 Begint er op te lijken dat heel veel mensen electrisch rijden niet zien zitten. Onze overheid maakt duidelijk de verkeerde keuzes. Waterstof heeft echt de toekomst. Het heeft ook nog eens vele toepassingsmogelijkheden en je kunt er zelfs met toevoeging van Co2 (afgevangen uit de lucht) methaan ofwel aardgas er van maken of methanol om op te rijden. In Afrika en Azië zie ik ze ook niet elektrisch rijden en raad maar eens waar onze oude auto's dan heen gaan...
  • Joost WILLEMS

    6 maanden geleden
    Er zijn nog steeds LPG stations, waarom daar geen waterstof bijplaatsen ?
  • Rob Wijenbergh

    6 maanden geleden
    Autofabricanten moeten eerst de ontwikkelingkosten electrisch rijden terugverdien cq uitmelken. Daarna gaat men over op een nieuwe ontwikkeling. Zo blijft het balletje rollen en wij als consument trappen daar weer in. Electrisch rijden is niet de toekomst. Het is niet duurzaam. Maar wie weet als meer en meer het grotere vervoer op waterstof gaat rijden dat ook dan personenwagens op waterstof toch verder ontwikkeld worden. Alleen zal dan ook de bevoorrading aangepakt moeten worden.
  • Loes Vaissier

    6 maanden geleden
    we worden als wereld gigantisch belazerd! Ik als autoliefbebber volg al het autonieuws al meer dan 40 jaar op de voet. Eind jaren 80 (ja je leest het goed) hadden de premium Duitse automerken al volwaardige waterstofauto's ontwikkeld. Deze ontwikkeling is door de olie producerende landen voor grof geld gekocht en daarmee effectief tegengehouden. Er bestaan zelfs waterstofauto's die elektriciteit opwekken en welke je 's avonds aan je woning zou kunnen aansluiten om de elektra te gebruiken.