Jongen (9) in kritieke toestand na onwelwording in zwembad Vitaloo in Bolsward

Een negenjarige jongen uit Bolsward ligt in kritieke toestand in het UMCG, nadat hij onwel werd tijdens een zwemles in zwembad Vitaloo in Bolsward.

Een negenjarige jongen uit Bolsward ligt in kritieke toestand in het UMCG, nadat hij onwel werd tijdens een zwemles in zwembad Vitaloo in Bolsward. Foto: AS Media

Een negenjarige jongen uit Bolsward ligt in kritieke toestand in het UMCG, nadat hij onwel werd tijdens een zwemles in zwembad Vitaloo in Bolsward. Dat laat de gemeente Súdwest-Fryslân weten.

Lees meer over
Súdwest-Fryslân

De hulpdiensten kregen dinsdag aan het einde van de middag een melding van een medische noodsituatie in zwembad Vitaloo, dat sinds 2021 beheerd wordt door de gemeente. De jongen werd met de traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen.

Een woordvoerder van de gemeente vertelt dat het incident plaatsvond tijdens de zwemles in het binnenbad aan de Badweg in Bolsward. „Het moet nog blijken wat er gebeurd is, maar alles duidt op een onwelwording.”

De schrik zat er flink in bij het personeel en de bezoekers van het zwembad. „We hebben van de hulpdiensten vernomen dat het personeel adequaat gehandeld heeft. Ze hebben gedaan wat in hun macht lag. We kunnen alleen maar hopen dat het goedkomt.”

Geen onderzoek

De politie was aanwezig om ondersteuning te bieden aan het Mobiel Medisch Team (MMT). Agenten hebben geen politieonderzoek gedaan, omdat er volgens een woordvoerder geen sprake was van een misdrijf.

Het zwembad was dinsdag de rest van de dag gesloten. Sinds woensdag is het bad weer open.