Betogers laten tientallen muizen in Palestijnse kleuren vrij in Britse McDonald’s

Betogers laten tientallen muizen in Palestijnse kleuren vrij in Britse McDonald’s

Pro-Palestijnse betogers hebben tientallen muizen, bespoten met verf in de kleuren van de Palestijnse vlag, vrijgelaten in een McDonald’s-vestiging in het Engelse Birmingham, zo blijkt uit een Tiktok-filmpje. “Geniet van je ratburgers.”

mtm
Bron: Express

In de Tiktok-video zien we een man met een Palestijnse vlag om het hoofd uit een auto stappen met de nummerplaat ‘PAIISTN’. Hij draagt een doos met daarin tientallen muizen die in het groen, wit, rood en zwart, de kleuren van de Palestijnse vlag zijn gespoten. Vervolgens loopt hij de McDonald’s-vestiging van Birmingham binnen, laat hij de muizen los op de grond en roept hij “Bevrijd Palestina”. Zodra ze doorhebben wat er aan de hand is, beginnen de aanwezige klanten te schreeuwen. De betogers merken dat het filiaal noodgedwongen de deuren sluit en roepen nog dat hun actie “een succes” was.

In de Tiktok-video, die als onderschrift “Geniet van je ratburgers” heeft, wordt ook opgeroepen tot een boycot van McDonald’s, Starbucks en Disney, multinationals die volgens de betogers Israël steunen.

Restaurant ontsmet

“We zijn op de hoogte van een incident vanavond in een van onze filialen in Birmingham”, zo verklaarde een woordvoerder van McDonald’s aan de Britse pers. “Nadat de muizen waren verwijderd, is het restaurant volledig ontsmet en zijn onze partners in ongediertebestrijding opgeroepen om een volledige inspectie uit te voeren.”

Sinds de oorlog tussen Israël en Hamas op 7 oktober weer in alle hevigheid is losgebarsten, zijn er wereldwijd protesten uitgebroken. Ook in het Verenigd Koninkrijk zijn de spanningen tussen de pro-Palestijnen en de Britse Joden hoog gespannen als gevolg van het conflict in Gaza. De Britse politie heeft al een toename van antisemitisme en islamofobie gemeld en onlangs was er ook nog een pro-Palestijns protest in Glasgow, waarbij een Marks & Spencer-filiaal omsingeld werd. In ons land werd er al een Brusselse metrobestuurder ontslagen nadat hij tijdens zijn shift “Bevrijd Palestina” door de intercom had geroepen en had geweigerd om de deuren van het metrostel te openen voor de passagiers.

In de Gazastrook zijn al 8.306 personen om het leven gekomen als gevolg van de oorlog tussen Israël en Hamas, zo meldde het (door Hamas bestuurde) ministerie van Gezondheid van de Gazastrook maandag. Aan de Israëlische zijde zijn volgens de Israëlische overheid meer dan 1.400 doden geteld.

LEES OOK. LIVE. Oorlog tussen Israël en Hamas: volg het nieuws hier op de voet

LEES OOK. Expert over conflict in Midden-Oosten: “De reactie van Saudi-Arabië was veelzeggend en verregaand”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen