Koenders ontbiedt Russische ambassadeur na kritiek op onderzoek MH17 (nu.nl)


Minister Bert Koenders heeft de ambassadeur van Rusland ontboden na kritiek op het onderzoek naar vlucht MH17.Dat meldt Buitenlandse Zaken vrijdag.Het Joint Investigation Team dat het strafrechtelijk onderzoek leidt naar het neerstorten van vlucht MH17 presenteerde woensdag zijn voorlopige conclusie. ...

door Giovanni001 in Buitenland  ·  44 Reacties

  • 0
  • 1027x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Calimero Koenders in de bocht.

12
1 welofniet

tja.. dat is niet zo heel verwonderlijk...

maar wat mij wel opvalt is dat die Turk wel alles kan roeptoeteren zonder op het matje te hoeven komen.

8
2 beertje36

@2 Dat komt omdat Turkije en VS vriendjes zijn. En Rusland de vijand.

8
3 benbenieuwd

duidelijke taal en prima gedaan!

De Russische ambassadeur is te verstaan gegeven dat dergelijke ongefundeerde kritiek onacceptabel is, aldus een verklaring van Koenders. ''In plaats van het onderzoek zwart te maken en twijfel te zaaien, dient Rusland - gezien het overtuigende bewijs - de gepresenteerde resultaten te respecteren."

26
4 mike45

Bert is de laatste tijd wel erg actief.

1
5 Jan met de korte achterlul

Goed zo!! Geen zoete koekjes meer...

26
6 GreyB

Kritiek niet toegestaan. En dat lullen over dat Rusland geen democratie is pfffffff

10
7 Moheed
8 Giovanni001

@2 @3
Ook de Turkse ambassadeur is op het matje geroepen hoor, maar wat heeft dat te maken met MH17?

12
9 GreyB

@9 Weet ik niet @2 begint over Turkije. Ik reageer daar op.

3
10 benbenieuwd

Goede actie van Koenders

Kremlin moet ophouden met ongefundeerde kritiek leveren en zich houden aan resolutie 2166

22
11 LGK

@7 dat is het niet, ken uw geschiedenis Rusland is nooit een democratie geweest, 80 jaar geleden waren ze net zo verachtelijk bezig als Nazi Duitsland. En nu is het niet veel beter, wat dat betreft hebben ze veel geleerd van propaganda minister Goebels

16
12 Thomas

De kritiek is niet ongefundeerd.
De russen hebben al eerder aangegeven het filmpje van de vluchtroute niet geloofwaardig te vinden. Het JIT kan niet aannemelijk maken dat de vluchtroute die zij aangeven met bewijs te onderbouwen is. Het JIT herhaalt gewoon de eerdere debunked argumenten.

http://www.crimesite.nl/vraagtekens-onderzoek-naar-mh17 ook een onpartijdige bron in dit conflict geeft duidelijk aan dat de bewijzen niet overtuigend zijn.

10
13 Hollander1967

** gebruiker verwijderd **

De baasjes houden niet van kritiek.

14 gebruiker-verwijderd

@13
Gelukkig heeft JIT meer dan alleen dat filmpje
JIT heeft zelfs zoveel dat ze het aan een rechter durven voor te leggen en niet bang zijn dat hun bewijs niet overeind blijft

18
15 LGK

Na de JIT bevindingen volkomen terecht dat Nederland de Russische ambassadeur op het matje roept. ""In plaats van het onderzoek zwart te maken en twijfel te zaaien, dient Rusland - gezien het overtuigende bewijs - de gepresenteerde resultaten te respecteren", aldus Koenders. Daarnaast heeft Koenders Rusland opgeroepen om volledig te blijven meewerken aan het onderzoek en de daaropvolgende vervolging en berechting, zoals volgt uit resolutie 2166 van de VN-Veiligheidsraad".

12
16 Crannbuidhe

@13
"De russen hebben al eerder aangegeven het filmpje van de vluchtroute niet geloofwaardig te vinden."

Wanneer was dat? Het filmpje is nog geen 2 dagen oud..

"Het JIT kan niet aannemelijk maken dat de vluchtroute die zij aangeven met bewijs te onderbouwen is."

Dat kunnen ze nu net WEL. Dankzij de foto's, filmpjes, getuigen en tapmateriaal..

"Het JIT herhaalt gewoon de eerdere debunked argumenten."

Met welke van de 1001 sprookjes uit Rusland is dat dan gedebunked?

"ook een onpartijdige bron in dit conflict geeft duidelijk aan dat de bewijzen niet overtuigend zijn."

Die 'bron" haalt dan ook alleen eenzijdig bewijs aan en neemt niet al het bewijs als pakket. Cherrypicking als het gaat om bepaald soort bewijs.
Het complete pakket bewijs is wel degelijk overtuigend. Zo stellen ook advocaten..

16
17 GreyB

@17 "Met welke van de 1001 sprookjes uit Rusland is dat dan gedebunked?"
Ik moet nog het meest denken aan 'Peter en de wolf' van Sergej Prokofjev, waarin de hoofdpersoon constant vals alarm slaat en hiermee iedereen van zijn werk houdt. En u raadt het all, Sergej was inderdaad een Rus question

4
18 Neobullseye

"In een reactie op het onderzoek van het Joint Investigation Team (JIT) trokken woordvoerders van het Kremlin, het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken en het Russische ministerie van Defensie de professionaliteit, integriteit en onafhankelijkheid van het Nederlandse Openbaar Ministerie in twijfel. Koenders zei tegen de Russische ambassadeur dat dergelijke ongefundeerde kritiek onacceptabel is".
De professionaliteit, integriteit en onafhankelijkheid van het Nederlandse Openbaar Ministerie in twijfel trekken, daar zie ik zelf ook geen enkele reden toe.

8
19 Crannbuidhe

Wat ik me dan wel (meestal) afvraag met zo'n gesprek is dat er dan aan toegaat.
Zou men elkaar vriendelijk glimlachend te woord staan met: "Foei, dat mag je zo niet meer doen." en "Sorry, het zal nooit meer gebeuren." Of wordt er echt met de vuist op tafel geslagen en gezegd dat het 'onacceptabel' is en als dat niet ophoudt er consequenties aan zitten?

9
20 GreyB

Hilarische actie van Grote Dwaas Bertje, de sidekick van stripfiguur Dirkjan, en er ook nog verdacht veel op lijkend. Je kan een diplomaat niet ontbieden omdat Bertje een groepje heeft aangesteld die PRECIES HETZELFDE herhaald met wat pseudobewijs als wat direct na de ramp al verteld werd, en daar kritiek op is. Bovendien maakt Bertje deel uit van de 'regering' die namens zijn 'premier' onderdeel uitmaakt van een coup TEGEN Rusland, beginnend met de burgeroorlog in de Oekraine, dus kan ie beter ZELF vervolgd worden voor het laten vliegen van zn vliegtuigen over grondgebied waar hij ZELF oorlog voert, onder het mom, ik weet van niks. Een echte 'sociaal democraat' dus..

11
21 Nu of Nooit

@13 het was inderdaad onderzoeksjournalist Vincent Verwije (ter plekke) die het “bewijs” van Bellingcat t.a.v. de route van de Buk heeft gedebunked. Eliot Higgens gaf aan dat hij het zou bekijken.

3
22 Lias

@21
Over "hilarisch" gesproken, als je niet eens weet hoe het conflict ontstaan is in Oekraïne...

@22
En dat zal allemaal met de andere bewijzen gecheckt zijn door het JIT.

11
23 GreyB

@15 Het JIT heeft tapes van de oekraiense geheime dienst waarvan de oorsprong, de echtheid en de implicatie onduidelijk en logisch weerlegbaar zijn. Bovendien is het oekraiense leger een mogelijke dader en de oekraiense geheime dienst daarmee wraakbaar.

@17 Zou het filmpje al niet minstens 2 1/2 jaar oud moeten zijn wanneer het de overhaaste vlucht van de vermeende BUK-installatie weergeeft, beste man? Dus hoe nieuw is het dan. In het artikel wordt het gedateerd op 18 juli maar het gebeid in dat filmpje was toen in handen van Oekraine en niet van de rebellen. Een russische BUK-installatie zou dus via een omweg door het gebied in handen van het oekraiens regeringsleger zijn gevlucht. Natuurlijk! Heel geloofwaardig! http://joostniemoller.nl/2014/07/was-youtubefilmpje-vluchtende-buk-installatie-hoax-uit-kiev/

De russen hebben al direct aangegeven dit filmpje ongeloofwaardig te bevinden:
http://www.ad.nl/buitenland/op-videobeeld-buk-systeem-ontbreken-twee-raketten~a109b125/

Het herhalen van leugens maakt ze niet minder ongeloofwaardig.

8
24 Hollander1967

Ik heb vanaf het begin gezegd dat dat vliegtuig daar nooit had mogen vliegen. En helemaal nu blijkt dat telefoontaps duidelijk maken dat de rebellen met een Buk aan de slag waren. Daar ging het al fout.

6
25 Feldwebell

@23 "Over "hilarisch" gesproken, als je niet eens weet hoe het conflict ontstaan is in Oekraïne..."
Dat was toch omdat de EU een handelscontract in opmaat aan NAVO-lidmaatschap aan Oekraine wilde voorleggen en toen deze koos voor partnerschap met rusland, deze door fascistische bloedhonden liet verjagen?

"En dat zal allemaal met de andere bewijzen gecheckt zijn door het JIT."
Een debunked filmpje hoort niet te worden aangedragen als bewijs. vindt u ook niet?

8
26 Hollander1967

Ik denk dat binnenkort een Nederlandse diplomaat in Rusland in elkaar geslagen gaat worden, het zou niet de eerste keer zijn.

7
27 Crannbuidhe

@24
"Het JIT heeft tapes van de oekraiense geheime dienst waarvan de oorsprong, de echtheid en de implicatie onduidelijk en logisch weerlegbaar zijn. Bovendien is het oekraiense leger een mogelijke dader en de oekraiense geheime dienst daarmee wraakbaar."

Onder andere. Er zijn ook foto's/video's en getuigen. En dat alles maakt samen het bewijs..
Ik weet niet of je het weet, maar normaal gesproken hoort het land waar een ramp zich afspeelt de leiding te nemen in de onderzoeken. Oekraïne heeft die leiding vrijwillig overgedragen aan NL en dat spreekt in het voordeel van Oekraïne. Ze hadden het allemaal zelf kunnen doen en daarmee alles meteen in hun voordeel kunnen rondbreien..

Over welk filmpje heb jij het? De presentatie (met filmpje) is gebaseerd op meer dan 1 filmpje.
Het is gebaseerd op meerdere filmpjes, foto's en getuigen.
En aub, Niemoller de fantast kan niet vanaf zijn zolderkamer al de miljarden aangeleverde bewijsstukken eigenhandig controleren. Daar zijn honderden onderzoekers 2 jaar mee bezig geweest!! Die Niemoller zou eens moeten lezen wat er in de rapporten staat, ipv zijn duim leeg te zuigen!

@26
NEE! De burgers van Oekra"ne hadden met verkiezingen gekozen voor een president die beloofd had de banden met Rusland te laten verslappen en de banden met Europa aan te halen. Eenmaal op het pluche bleek hij een Poetinfan en deed het omgekeerde wat hij beloofd had. Daar kwam het volk tegen in opstand en heeft die president de benen genomen naar Rusland (na zich eerst goed verrijkt te hebben).

"Een debunked filmpje hoort niet te worden aangedragen als bewijs. vindt u ook niet?"

Wat hoort dan wel aangedragen te worden als bewijs? Rusland heeft in 2014 'bewijs' getoond en 3 dagen geleden toonde ze zelf aan dat het bewijs in 2014 gelogen was. En daar vertrouw JIJ op?

@27
Dat dacht ik nou straks ook...

11
28 GreyB

@26 Ben jij je er van bewust dat het Kremlin nog niet een keer het woord fascisten gebruikt heeft voordat gangster Yanukovich (vriendje van gangster Putin) zijn biezen pakte ? Pas daarna begon het Kremlin daar ongebreideld mee te smijten, de beeldvorming scheppende als zou heel Oekraïne fascistisch zijn. Bij latere verkiezingen hebben de ultra rechtse partijen in Oekraïne nog niet eens 1 % gehaald.

7
29 Crannbuidhe

Koenders trekt weer eens een veel te grote broek aan.
Mogen de Russen ook een eigen mening hebben misschien, net als wij.

6
30 corretje

@19 "..De professionaliteit, integriteit en onafhankelijkheid van het Nederlandse Openbaar Ministerie in twijfel trekken, daar zie ik zelf ook geen enkele reden toe. "

Dat mag u vinden, maar desondanks moeten anderen -indien gewenst- wel gewoon kritiek kunnen hebben en/of uiten. We zijn geen achterlijk land. Beetje teleurstellend gedrag van Koenders.

6
31 Saysame

@20 "..Of wordt er echt met de vuist op tafel geslagen en gezegd dat het 'onacceptabel' is en als dat niet ophoudt er consequenties aan zitten?.."

Welnee, er komt gewoon een stevige borrel, pardon Vodka, op tafel en dan wordt er geklonken op de goede afloop.

1
32 Saysame

Mooi dat Nederland even laat weten waar de Russen hun 'mening' kunnen steken.

7
33 zeikenderechter

@25 "..En helemaal nu blijkt dat telefoontaps duidelijk maken dat de rebellen met een Buk aan de slag waren.."

Telefoontaps.. Ja hoor, en de live beelden komen er ook nog aan, welterusten..

7
34 Saysame

Kom jij maar eens hier jochie, dan zullen we jou de oren eens wassen. Vast wel.

1
35 manpower

ja de leugen gaat nu beschermt worden. Duidelijk mening van de Russen.. 9/11 all over again.. en schaapjes komen langzaam allemaal netjes on de rij...

4
36 Ramon80

Misschien landarrest instellen voor de leden van de regering met enkelbandje, zodat ze niet kunnen vluchten als het fout gaat. Als er oorlog komt met Rusland moeten die figuren die de boel hebben opgestookt hier blijven.

3
37 lieveschat

Geweldig dat democratie....

0
38 Ramon80

@38 Smit-Kroes heeft haar hut al in de verkoop gedaan. Wel verdacht. Ik zou zeggen de die ook. Hier blijven. Reisverbod waar dan ook naar toe. Alle top bestuurders land arrest.

2
39 lieveschat

Ik vind het niet handig van Koenders dat hij de Russische ambassadeur op het matje heeft geroepen. Het was voorspelbaar dat Rusland precies hetzelfde zou doen. I.m.h.o. was het beter geweest om de Russische reactie op het rapport van het JIT compleet te negeren. Rusland zegt zelf voortdurend dat het niets met de MH-17 ramp te maken heeft, dus is het gemakkelijk te verdedigen om reacties uit Rusland naast je neer te leggen. Net zoals er niet gereageerd wordt op reacties uit bijvoorbeeld Brazilië. Dan had je het rapport in zijn waarde gelaten, en was er geen politieke rel ontstaan. Maar Bert Koenders reageert nou eenmaal graag vanuit zijn emoties. Dat maakt hem ook zo'n middelmatige minister.

2
40 Conclusius

@40 Mja... dat er onderzoek en zo wordt gedaan. Prima ! Maar eh, stook de boel a.u.b. niet steeds verder op.

1
41 lieveschat

@40
"Maar Bert Koenders reageert nou eenmaal graag vanuit zijn emoties."

Alsof Koenders dit alleen beslist..
Het kabinet heeft hiertoe besloten nadat een Russische woordvoerder donderdagavond op de BBC het J.I.T. zonodig af moest fakkelen...En tja, dan is de minister van buitenlandse zaken de persoon om dat te gaan regelen.

@41
"Maar eh, stook de boel a.u.b. niet steeds verder op."

Helemaal mee eens! Maar wie stookt de boel steeds verder op?
De Russen menen bij de BBC elke avond hun afkeer tegen het onderzoek wereldkundig te moeten maken. Daar mag best iets van gezegd worden..

1
42 GreyB

Prachtig woord hoor. Ontbieden. Het klinkt zo lekker resoluut en in control. Het klinkt als een bestaffend en betuttelend dingetje dat grote mannen met kleine kinderen kunnen doen.

En dan stel je je Koenders voor aan de ene en Rusland aan de andere kant. Zo mooi. De anticlimax. Dat je er spontaan van in de lach schiet.

1
43 Phiteceen

Inmiddels is de Nederlandse ambassadeur in Moskou ook op het matje geroepen door Russiche Min. van Buitenlandse zaken Lavrov om hun ongenoegen over de gang van zaken te uiten. Ook de Russen hebben nog veel interessante vragen.

2
44 logikus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
LoydMorris
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

Het zijn blijkbaar niet de snuggersten die dit beleid doorvoeren. . . ....

1 minuut geleden geplaatst door LoydMorris

Oeps112
Hugo de Jonge's zoveelste zeperd Economen ontmaskeren woonministers wanbeleid

https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/hugo-de-jonges-zoveelste-zeperd-economen-ontmaskeren-woonministers-wanbeleid...

1 minuut geleden geplaatst door Oeps112

Magister Nivardus
Mysterie eindelijk opgelost: op deze plek hingen uit Afrika vertrokken mensen 20.000 jaar rond voor ze verder gingen

@23 . De tekst verdween ? Heel herkenbaar . Er staat ons nog wel het een en ander te wachten aan openbaringen. Zeker nu we met de eiwit-analyse...

2 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

Weetal
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Weten we nu wat wehebben binnengehaald?...

5 minuten geleden geplaatst door Weetal

baba jaga
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Meer maar aan langs een windturbiene op de noordzee....

5 minuten geleden geplaatst door baba jaga

Oeps112
GeenStijl: "Nieuw" beeld daders seksuele uitbuiting: '90 procent heeft migratieachtergrond'

Bizar! 90 procent van seksuele uitbuiters heeft een migratieachtergrond: "Zullen geen Zweden en Canadezen zijn!"https://www.dagelijksestanda...

8 minuten geleden geplaatst door Oeps112

LoydMorris
Asielschip moet nieuwe aanlegplek zoeken na blijvende klachten van omwonenden

Leg maar bij v.d. Burg voor de deur. . . ...

9 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

ongelovenloos
Moslims slaan 71-jarige christen bewusteloos in Den Haag

Zo gaat dat .Als het andersom was geweest dan werden er nog net geen kamer vragen gesteld, en sprak iedereen weer over racisme en extreemrecht...

9 minuten geleden geplaatst door ongelovenloos

Oeps112
Naast de nazi’s zitten er ook ISIS monsters in de Oekraïense strijdkrachten

https://ejbron.wordpress.com/2024/03/28/naast-de-nazis-zitten-er-ook-isis-monsters-in-de-oekraiense-strijdkrachten/https://zlj13051967.wordp...

10 minuten geleden geplaatst door Oeps112

sockknitter
Tsjechische geheime dienst: ‘Rusland betaalde cash aan bevriende Nederlandse en Europese politici’

https://www.nieuwskoerier.nl/news/977046-tsjechie-ontmantelt-russisch-desinformatienetwerk-dat-ook-op-belgie-mikte?bekijk=c6474132&cid=6474132&p...

11 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Amala NudeSex India TeluguLisa Ann CuckoldInaid XxxDinotubiNude PlyboyJessie Sanders NudeBoobs Pic SexyPunjabi Sex Punjabi SexTelugu Heroines Nude PicsFurr Suit PornHindi Sex Movie HindiAlexis Texss PornCamera Prive Sexo Ao VivoGay Bareback PornMamitas CalientesIndian Sleeping Sister SexImentaiDaddys LittleslutSiri Dahl JoiSmashing Asians PornFilmes Pornos ViolentoAsses AnalRedhead PornDirect Bf VideoIndian Hot Sex VGgw RedditTryst. LinkReallifcam ComAruana Grande NakedJojovixxenvip OnlyfansXxx Move HotOlder Women Seducing Younger MenThepiratebay.orgBest Hindi PronAmmayi PukuDeep Throat PukingGay FtmpornHentai Porn GameFemefun Comسکس ترکیDiamond BanksHot Pone VideoHaze Porn GayErection During MassageLndea XnxxIndian Granny FuckHindi Audio Porn VideoRubbing VaginaKannada Sex SiteSoapland JapanRough Daddy PornMachine BondageDeep BliwjobPorbo.mineiroSaxy VdioHotomi TanakaHollywood Movies Intimate ScenesNicole Kidman Sex SceneXnudesSexstudy GroupMaya PornIndian Poron VideoCartons PornosGrup PornoSloopy Blow JobRiley Reid BtsJugs For Wiener HugsGay Cuck TwitterMature Porn ComPornô FetichesNaked In The ShowerHistory Sex VideoX Videos TabooEskozPinkydoll LeakTeens At The Beach NudeDainty Wilder Sky BriTwitter Porn StarsZenra BlogOnline Porn Free MoviesPorn Hub PreminumNude ComedyOdisha Sex ComXxx Com HardLondon Sex MovieHot Boy Gay SexPorn From IndiaFree Mobile Porn Cideosسكس مصري جديدJessbessXxx Videos Old WomanGabriel JaxxPasinate PornXxx New Hindi VideosMovies Porn NewBurningangelSexe FilmXxx BoackPornozão Em HdGay Pirn FreeHd Porn MmsEating PussyHorny Step SisterDirty Talk AsmrReditt HotwifeAdult Xxx StoriesViva LoccalViolet Myers Invites A Random Guy Over After PartyTyla WynnCumshot FaceIndian Pussy PhotosSecx VidioIndian Hot Actress XxxIndian Girl Giving BlowjobValentina Jewels AnalBarbie AnimeD Cup PornVideos Pornos Sexo AnalFilme Porno.English Sex Bf VideoEnglish Blue Film Full MovieBrandi SheriSexy Bf ChahieXnxx Hotel Room ServiceFruit PornBrazzers DownloaderPov Granny PornKhloe Kardashian NakedBlowjobs On BoatsIndian Sex XhamsterXvideos BlowjobGisele Bundchen NakeMsalice94Df6 OrgMexican Porn MoviesHot TeachersexRedhead CreampiesRussian Model NudeNaked Sexy GirlsSexocaseiroPormo LegendasTittyfuck PornTheonlyhydroDesi Bhabhi AffairDoggy Style MomBig Bobbs HdWomen Masturbating SoloPublic Agent CzechItalyfuck