Rivierengebied

Tas gestolen uit politieauto: 'Hoe haal je het in je hoofd'

Een dienstwagen van de politie
Een dienstwagen van de politie © Jasper Lindner / Omroep Gelderland
TIEL - Bij een politieactie in Tiel is afgelopen weekend een tas uit een dienstwagen gestolen. Een wijkagent reageert woedend op de brutale diefstal: "Het moet niet gekker worden."
De politie werd afgelopen zaterdag met spoed naar 't Molenstraatje gestuurd omdat ze daar te maken hadden met een zeer lastige klant. Een hondengeleider kwam ook ter plaatse. Toen die terug bij zijn dienstvoertuig kwam, miste hij zijn inzettas.

LHP-kit

"Daar zitten bijvoorbeeld lange lijnen in, als er bijvoorbeeld gezocht moet worden met de diensthond", legt de wijkagent uit. "Daarnaast zit daar een LHP-kit in. Dit staat voor: 'levensverlengend handelen politie'. De LHP wordt toegepast bij directe ernstige medische levensbedreigingen, als we niet meer kunnen wachten op een ambulance. In zo'n pakket zit onder andere een tourniquet. Bijvoorbeeld bij een steekpartij kan die cruciaal zijn voor een slachtoffer", gaat hij verder.
De wijkagent heeft geen goed woord over voor de diefstal: "Ik kan echt niet begrijpen dat je het überhaupt in je hoofd haalt om aan een politieauto te zitten, laat staan om een tas mee te nemen."
Meer 112-nieuws brengen we in ons liveblog: