NOS Voetbal

Volendam keert tij tegen Excelsior en draagt laatste plaats over aan Ajax

Bekijk de samenvatting van FC Volendam-Excelsior

FC Volendam heeft in eigen huis z'n tweede zege van het seizoen geboekt. Aan de boorden van het IJsselmeer leidde Excelsior halverwege, maar in de tweede helft kwam Volendam bovendrijven: 3-1.

Door de nederlaag van Ajax bij PSV werd en passant de laatste plaats op de ranglijst door Volendam overgedaan aan de kwakkelende recordkampioen uit Amsterdam. Ajax heeft nog wel twee duels tegoed, ook tegen FC Volendam. Die verplaatste wedstrijd wordt komende donderdag in de Johan Cruijff Arena ingehaald.

VAR helpt Excelsior

De open en aantrekkelijke eerste helft stond bol van de kansen. De enige goal na ruim een halfuur werd geannuleerd, maar de VAR greep in: Couhaib Driouech stond niet buitenspel toen hij een mooie pass van Redouan El Yaakoubi ontving.

De Haan blij met zijn eerste voor Volendam, Dijkhuizen betreurt met nieuwe rol Excelsior

Na rust regeerde Volendam en had het binnen een kwartier de bordjes verhangen. Benaissa Benamar kopte krachtig de 1-1 binnen uit een pass van Josh Flint en de 2-1 volgde snel. Stijn van Gassel tikte een inzet van Robert Mühren weg, maar de bal hobbelde via het hoofd van de spits alsnog in het doel.

Nadat de Volendammers Bilal Ould-Chikh en Darius Johnson het aluminium hadden geraakt, blunderde Van Gassel. De doorgaans zo betrouwbare doelman dacht Milan de Haan uit te spelen, maar kwam van een koude kermis thuis. De 19-jarige De Haan profiteerde dankbaar en maakte zijn eerste doelpunt in het eerste elftal.