China staat achter Iran in het geval van een Amerikaanse aanval

0

De VS bouwen massaal hun militaire aanwezigheid in het Nabije en Midden-Oosten op. Nadat bekend werd dat Rusland een permanente patrouille van hypersonische Kinzhal – in Amerikaans jargon ‘carrier killer’ – had opgezet boven de Zwarte Zee, kondigde de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin aan dat de USS Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group niet zou worden ingezet in het oostelijke Middellandse Zeegebied, maar in het Perzische Golfgebied, blijkbaar als afschrikking van Iran, schrijft dr. Peter F. Mayer.

Het lijkt er echter op dat Carrier Strike Group Gerald Ford ook naar dezelfde regio reist. Hij was gestationeerd in Japan en is nu op de Filippijnen aangekomen. Carrier Strike Group Carl Vinson zou hem in Japan kunnen vervangen. Er werd een vijfde vliegdekschip in de vaart genomen, namelijk de George Washington. Dit is een ongekende marine-inzet.

Lees meer
21 Jaar geleden vielen de Verenigde Staten Iran aan en verloren kansloos - in een oorlogssimulatie

Hier is de verdeling van de vliegdekschepen vanaf 24 oktober:

klik voor groter

Bovendien haast het Pentagon zich naar verluidt om ongeveer een dozijn THAAD- en Patriot-luchtverdedigingssystemen in te zetten om bases in Irak, Syrië, Koeweit, Jordanië, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten te beschermen tegen aanvallen van door Iran gesteunde troepen.

Zoals de Wall Street Journal meldt, heeft Israël ingestemd met een verzoek van de VS om zijn geplande grondoffensief in de Gazastrook tijdelijk uit te stellen, zodat Washington meer tijd krijgt om luchtverdedigingssystemen in te zetten om zijn troepen in de regio te beschermen.

Lees meer
Israël stelt de invasie van Gaza (opnieuw) uit - Wacht doodsbang af tot de Yanks hun waardeloze raketafweersystemen plaatsen

De VS hebben hun militaire middelen in het Midden-Oosten al gebruikt om Israël te steunen. Op 19 oktober onderschepte een Amerikaans oorlogsschip meer dan een dozijn raketten en drones die naar verluidt vanuit Jemen waren afgevuurd door de aan Iran verbonden Houthis (Ansar Allah) op Israëlische doelen.

Lees meer
Amerika wordt ontwapend - Nu is de marine aan de beurt

Zodra Israël zijn grondinvasie in Gaza lanceert, zullen de Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten waarschijnlijk te maken krijgen met grotere en ernstiger aanvallen. De VS hebben gewaarschuwd voor interventie door Hezbollah-troepen uit Libanon zodra het grondoffensief tegen Gaza begint en hebben een aanval op Iran voorgesteld.

Gisteren sprak China zijn steun aan Iran net zo duidelijk uit als Rusland dat deed met de MiG-31 patrouillevluchten om Syrië te beschermen.

Rusland beschermt ook IranLinks: Volgens een Amerikaans staatspropagandabureau heeft Rusland tussen mei en oktober 2022 ballistische langeafstandsraketten afgevuurd vanuit de Kaspische Zee op doelen in Oekraïne, waaronder Kiev ; vliegafstand was ongeveer 1.800 kilometer. Rechts: De rode lijn van de internationale wateren en het luchtruim van de Kaspische Zee naar de Midden-Perzische Golf is ongeveer 1.700 km lang.

Advertisement

Van de bijeenkomst van de Shanghai Cooperation Organization (SCO) in Bishkek publiceerde Xinhua News Agency het volgende rapport:

China zal Iran krachtig blijven steunen bij het beschermen van zijn nationale soevereiniteit, territoriale integriteit en nationale waardigheid, en zich krachtig verzetten tegen elke inmenging van externe krachten in de interne aangelegenheden van Iran, zei de Chinese premier Li Qiang hier donderdag.

Li maakte de opmerkingen tijdens zijn ontmoeting met de eerste vicepresident van Iran, Mohammad Mokhber, aan de zijlijn van de 22e bijeenkomst van de Raad van Regeringsleiders van de Lidstaten van de Shanghai Cooperation Organization (SCO).

In de VN-Veiligheidsraad zijn verdere resoluties van Rusland en nu ook een resolutie van de VS verworpen.

Ondertussen hebben de bombardementen in Gaza minstens 7.000 mensen gedood, waaronder ongeveer 3.000 kinderen. Een resolutie over een staakt-het-vuren lijkt momenteel geen uitzicht op goedkeuring te hebben

Voor de historische notulen: Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië zijn het blok in de EU dat tegen een staakt-het-vuren of een wapenstilstand in Gaza is. Zij willen alleen praten over meer humanitaire pauzes.

In de EU bevindt het ‘neutrale’ Oostenrijk zich nu samen met Duitsland en Tsjechië in een minderheidspositie. Deze landen willen doorgaan met het bombarderen van burgers in Gaza.


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


China heeft tot zes oorlogsschepen in de wateren van het Midden-Oosten terwijl de Amerikaanse vliegdekschipgroep dichter bij Israël komt

Ongepaste ‘boemer Hitler- en nazivergelijkingen’ verdwijnen in de prullenbak, en –

Oproepen tot geweld in de comments worden beantwoord met een onmiddellijke permaban !

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties