dds dh 00029

'Thierry Baudet staat op Oekraïense dodenlijst: website heeft mogelijk banden met Oekraïense SBU'

Politiekokt 27 2023, 19:00
De aanval op Thierry Baudet, uitgevoerd door een fascistische Oekraïense gek, is niet uit het niets gekomen. Baudet blijkt namelijk al enkele jaren op een bekende Oekraïense dodenlijst te staan. Een lijst die op een website staat... die banden zou hebben met de Oekraïense inlichtingendienst.
Onze vrienden van NieuwRechts komen met het nieuws dat Baudet op deze lijst staat. "Het is onduidelijk of er een verband bestaat, maar het feit is wel dat Baudet al jarenlang op de Oekraïense dodenlijst Myrotvorets staat," aldus de website. "Dit is zo sinds 19 april 2020. Baudet staat hierop omdat hij volgens volgens Myrotvorets een 'anti-Oekraïne propagandist' is."
De reden dat hij zo wordt neergezet? De website heeft de beschuldigingen overgenomen van types als Hugo de Jonge en Jesse Klaver, die FVD ervan beschuldigen een "marionet" van Poetin te zijn. Daarnaast - en dit is blijkbaar het voornaamste punt - had Baudet de euvele moed om zich te verzetten tegen de wens van Oekraïne om lid te worden van de EU.
Wat? Ja, echt. Zijn rol in het Oekraïne-referendum is voor die Oekraïense engnekken reden om hem op de dodenlijst te zetten. No joke.
"Als tegenstander van het akkoord tussen Oekraïne en de EU was hij initiatiefnemer van het referendum over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne," aldus de radicale website.
Dat is natuurlijk al vreselijk genoeg, maar wat het nog veel erger maakt is dat er internationaal gedacht wordt dat de lijst banden heeft met de Oekraïense inlichtingendienst. Sterker nog, dat de lijst een product is van de SBU.
Dit wordt ontkend door de opstellers van de lijst. Of beter, door de officiële opstellers ervan.
En ja, dat is nogal interessant. Enige tijd geleden werd de Amerikaanse journalist Jack Posobiec er namelijk op gezet. Dit zorgde voor heel veel onrust in Amerika. Want, hoewel Nederland dit allemaal laat gebeuren, vinden ze het in Washington onacceptabel dat zo'n Amerikaan er, hop, even op wordt gezet. Het gevolg? Opeens werd hij er toch maar vanaf gehaald. Want, ach, ja, tja, jeweetwel...
Interessant genoeg laat de Times of London - een grote Britse krant - weten dat deze lijst gebruikt wordt bij de Oekraïense grens. Grensbewakers kijken dus op de lijst als een buitenlander het land in wil. Wat er gebeurt als iemand op de lijst staat? Geen idee. Maar ik veronderstel dat de betrokkenen dat liever ook niet willen uitvinden.
Nu is de vraag niet alleen: heeft de aanval op Baudet iets te maken met deze lijst (ja, waarschijnlijk wel), maar ook... Waarom doet de Nederlandse overheid er niets aan dat Baudet op deze lijst staat. Nogmaals, volgens heel veel experts is er een duidelijke band tussen de lijst en de Oekraïense inlichtingendienst. Hoe kan het in vredesnaam zo zijn dat er Nederlands belastinggeld gaat naar een land, naar een regime, naar een veiligheidsdienst... dat een dodenlijst heeft met een Nederlandse politicus erop?!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten