Naoufel (6) in coma na aanrijding, bestuurder krijgt taakstraf: 'We zijn woedend'

Naoufel (6) werd aangereden op de Loosduinseweg in Den Haag, hij raakte zwaargewond
Naoufel (6) werd aangereden op de Loosduinseweg in Den Haag, hij raakte zwaargewond © Tarik El Yahiaoui
DEN HAAG - Met een gebroken nek werd de zwaar gehavende Naoufel in coma gehouden. Het toen 6-jarige slachtoffertje werd op een regenachtige oktoberavond in 2022 door Mohammed G. geschept op een zebrapad. Iets meer dan een jaar later komt de betrokken bestuurder er met een taakstraf van af. 'We zijn woedend. Het is onbegrijpelijk dat iemand slechts een taakstraf krijgt.'
Deze vrijdag is bestuurder Mohammed G. veroordeeld tot de maximale taakstraf van 240 uur en een maand voorwaardelijke celstraf. Ook is hij een jaar lang zijn rijbewijs kwijt. Het heftige ongeluk op die bewuste maandagavond 3 oktober slaat in als een bom. De kleuter haalt met zijn zus en vader nog even wat boodschappen voor het avondeten, om vervolgens ruim 2,5 week met een gebroken nek in het ziekenhuis te liggen.
Mohammed G. rijdt op het moment van het ongeluk door rood, raakt Naoufel op het zebrapad en gaat er als een haas vandoor. Mede dankzij dit feit haalt het ongeluk aan de Loosduinseweg in Den Haag alle kranten en nieuwswebsites.
Agenten ontfermen zich over het slachtoffertje
Agenten ontfermen zich over het slachtoffertje © Regio 15
De auto van de verdachte wordt vijf dagen later beschadigd teruggevonden aan de Oude Haagweg, iets verderop in de stad. Naoufel (6) - die bij het ongeluk een gebroken nek oploopt - wordt in coma gehouden en vecht in het ziekenhuis voor zijn leven. G. meldt zich vier dagen later bij de politie. Hij verklaart in paniek te zijn gevlucht, terwijl de kleuter roerloos op het asfalt achterblijft. Als door een wonder kan Naoufel eind oktober naar huis. Voor zijn thuiskomst in het Regentessekwartier loopt de buurt massaal uit.
De familie van Naoufel snapt er niets van dat G. alleen een taakstraf krijgt voor het aanrijden van hun geliefde zoon en neefje. 'Het is onbegrijpelijk dat iemand slechts een taakstraf krijgt die bewust door rood heeft gereden en nog extra gas heeft gegeven. Hij heeft geen spijt betuigd. Hij heeft de moeder van Naoufel niet eens aangekeken. We zijn boos en woedend.'
Welkomstfeest voor Naoufel
Welkomstfeest voor Naoufel © Omroep West