Een Hercules dropt zijn vracht.
Volledig scherm
Een Hercules dropt zijn vracht. © Hille Hillinga

Bewoners uit Eindhoven en Veldhoven maken zich zorgen: 'Weg met die laagvliegers boven onze huizen’

Bewoners van Veldhoven, Eindhoven, Best en Wintelre lopen risico vanwege laagvliegende militaire vliegtuigen van het type C130, vinden lezers Bas van den Berg, Kees Dankers en Wim van der Kruk. Ze zijn een actie begonnen en om hun zorgen kenbaar te maken, schreven ze onderstaande bijdrage.

15 reacties

  • Evi Prins

    6 maanden geleden
    Soms lijkt het alsof ik ze kan aanraken, zo laag vliegen ze pal boven onze woning. Herrie, trillingen en elke keer stress respons in je lichaam. Daarnaast wat doet dit met je gezondheid? Dit mag terecht onderzocht en teruggefloten worden!
  • Tom Klaassens

    6 maanden geleden
    Als 70 jarige natuurliefhebber kijk ik o.a. graag naar (zwermen)vogels. Als oud zweefvlieger en als zoon van een militair vlieger, kijk ik graag naar vliegtuigen. Als bewoner van de wijk Acht zie en merk ik, tot mijn genoegen, het nodige van de vliegbewegingen naar en van Eindhoven airport. Zwermen vogels of grote aantallen komen niet voor in de omgeving van Eindhoven. Was het maar waar, en lang niet iedereen stoort zich aan de zeldzaam laagvliegende vliegtuigen.
  • bert jansen

    6 maanden geleden
    Patrick van Berkum de meeste mensen zijn daar niet komen wonen maar wonen daar al hun hele leven. ( van 0 tot ver in de 80) dus U opmerking is niet zo gepast) Buiten het feit dat de situatie in de wereld ook onze luchtmacht noopt tot meer vliegbewegingen en zal zeker de nodige overlast gaan zorgen in de aanliggende gemeenten. Van zijde van onze staat mag daar zeker wat tegen over staan. En onze luchtmacht zal ten alle tijde de veiligheid van personeel en burger bevolking altijd voorop hebben.
  • Paul de Boer

    6 maanden geleden
    Sorry, maar ik vind dit echt onzinnig. ik woon in Son en alles komt hier langs, van F35 tot Hercules. Tuurlijk het maakt soms (veel) herrie, Maar het is minder (vaak) dan van Ryanair en Transavia. Het argument "je bent naast een vliegveld gaan wonen" is echter ook kul. Toen ik in deze regio kwam was Welschap nog klein en de vliegtuigen ook, die Fokkertjes hoorde je nauwelijks. Ik ben alles behalve een fan van het leger, maar de overlast en gevaar is minder dan van de rest van de vluchten.
  • Hans Roijmans

    6 maanden geleden
    Ik ben AirPort. Maar de airport en zeker de vliegbasis was er al voor ik in Veldhoven kwam wonen. Dus niet zeuren.
  1. LEZERSBRIEVEN I Nog veel meer nadelen aan elektrische auto
    PRAAT MEE
    3

    LEZERSBRIE­VEN I Nog veel meer nadelen aan elektri­sche auto

    Lezers van het ED kunnen een ingezonden brief sturen naar vandelezer@ed.nl. Inzendingen (ondertekend met naam en woonplaats) mogen maximaal 250 woorden zijn. Reageren op de brieven kan onderaan dit artikel.
    Cranendonck, Eindhoven, Deurne, Son en Breugel, Helmond, Someren, Bladel, Oirschot, Gemert-Bakel, Eersel, Bergeijk, Laarbeek, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Veldhoven, Asten, Waalre, Meierijstad, Reusel-De Mierden, Valkenswaard