jesse klaver gl 9o1a6722

Flashback! Jesse Klaver tegen Thierry Baudet: 'Een lakei van Poetin en staatsgevaarlijk!'

Politiekokt 27 2023, 15:00
De aanval op Thierry Baudet gisteravond in Gent zou iedereen ervan moeten overtuigen dat de demonisering van FVD moet stoppen. En wel meteen. Dat is duidelijk.
Dat schrijf ik hier op DDS, maar ook elders, bijvoorbeeld op X. Hilarisch genoeg zijn er dan een paar engnekken die net doen alsof er helemaal geen demonisering is. Ach joh, het valt wel mee! Zo erg is het niet!
Ja, zo erg is het wél. Neem dit voorbeeld van Jesse Klaver. Deze man is samen met Hugo de Jonge één van de ergste demoniseerders van Baudet die er zijn. Ze trekken samen op tegen FVD en zetten die partij én partijleider Baudet systematisch weg als een gevaar voor onze manier van leven.
Deze tweet schreef Klaver in februari 2022. We kunnen veel meer voorbeelden vinden, maar we houden het hier even bij. Want deze tweet zegt alles over de tactiek en strategie die gebruikt worden door mensen als Klaver om Baudet zwart te maken... en om gekken zo ver te krijgen dat ze fysiek in actie komen tegen de FVD-partijleider.
"Baudet is niets meer dan een lakei van Poetin in Nederland," schreef Klaver toen. "Verspreider van desinformatie, complottheorieën en waanideeën die ook in Nederland in potentie kunnen destabiliseren."
Dat is al heel extreem, maar wacht, hij was nog niet klaar. Hij sloot namelijk af met de hashtag "#Staatsgevaarlijk."
De man die Baudet gisteren aanviel komt uit Oekraïne. Toen hij Baudet keihard op zijn hoofd sloeg met het voorwerp - mogelijk een paraplu, hoewel hij ook iets anders in zijn hand had - schreeuwde hij anti-Poetin en anti-fascistische leuzen. 
Kijk nu weer naar de tweet van Klaver. Kan het duidelijker worden? Is het niet volstrekt helder dat deze man Baudet aanviel omdat hij gelooft wat Klaver over Baudet zegt?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we NIET BANG om demoniserende kartelianen als Jesse Klaver aan te pakken. Deze mensen creëren bewust een klimaat waarin aanvallen op Thierry Baudet kúnnen gebeuren. Daarom is het belangrijker dan ooit dat wij op DDS ons hiertegen uitspreken. Maar daar hebben we JOUW HULP bij nodig. Steun DDS, doneer aan DDS via BackMe en help ons het kartel aan te pakken!
En ja, zelfs dat "staatsgevaarlijk" is daar onderdeel van. Want als iemand staatsgevaarlijk is concluderen mensen natuurlijk dat ze ten koste van alles tegengehouden moeten worden én het slaat op die anti-fascistische leuzen van de aanvaller.
De aanvaller leek Engels te spreken - of anders Vlaams met een heel sterk accent. Maar het is volstrekt helder dat zijn mening over Baudet en daarmee zijn gewelddadige misdrijf tot stand is gekomen door demonisering a la Klaver. Het past precies in het plaatje.
Doodeng. Zorgelijk. Want ja, voor we het vergeten: met Pim Fortuyn was Paul Rosenmöller de grootste zwartmaker. Welke partij was hij ook alweer van? Ah. Ja. GroenLinks.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten