Olga Nazarenko (links) was erg kritisch voor president Poetin.
Volledig scherm
Olga Nazarenko (links) was erg kritisch voor president Poetin. © Facebook/Olga Mazurova / AFP

Vrouw die kritiek uitte op Poetin sterft onder verdachte omstandigheden: “Ik kreeg te horen dat ze uit een boom is gevallen”

“Een vrouw die geen angst kende.” Zo wordt Olga Nazarenko (48) omgeschreven, een Russische onderwijzeres die haar kritiek op president Vladimir Poetin en zijn oorlog in Oekraïne niet spaarde. Ook niet toen ze erdoor in aanvaring kwam met de Russische autoriteiten. Op de ochtend van 7 oktober - nota bene de verjaardag van Poetin - werd ze zwaar toegetakeld gevonden in haar woonplaats Ivanovo, 250 kilometer ten noordoosten van Moskou. Ze zou het niet overleven.

43 reacties

  • katty Philips

    6 maanden geleden
    En Poetin moord maar verder!
  • Serge Musch

    6 maanden geleden
    Geen schrik hebben is dwaasheid.Schrik is een mechanisme dat ons beschermt tegen gevaar!
  • Christine Laevers

    6 maanden geleden
    Protest aantekenen met borden ... dat haalt helemaal niks uit. Seffens zijn we die moedige, maar naïeve vrouw alweer vergeten, de zoveelste op rij. We gaan allemaal rustig en geduldig en al klagende wachten tot Poetin van ouderdom sterft. Tot dan heeft die man vrij spel op de hele planeet.
  • Ben Detrez

    6 maanden geleden
    Wie gelooft nu echt dat die vrouw uit een boom gevallen is. We weten allemaal wel wat er precies gebeurd is net zoals al die andere tegenstanders die uit ramen en van trappen gevallen zijn.
  • Johan Snauwaert

    6 maanden geleden
    Niet elke persoon die kritiek heeft op Poetin en overleden is is daarom vermoord (ook in Rusland sterven er mensen door een ongeluk)