Vermoedelijke opstelling Ajax: Maduro voert drie wijzigingen door tegen Brighton & Hove Albion

26 oktober 2023, 15:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Na gelijke spelen tegen Olympique Marseille en AEK Athene moet Ajax donderdagavond bij Brighton & Hove Albion een goed resultaat zien te behalen om in de race te blijven voor een plek in de knock-outfase van de Europa League. Dat belooft een hels karwei te worden. Hedwiges Maduro zit voor het eerst als ‘eindverantwoordelijke’ op de bank bij de Amsterdammers, die ten opzichte van de verloren wedstrijd in Utrecht met een op drie plekken gewijzigd elftal aan de aftrap zullen verschijnen.

Dat verwacht het Algemeen Dagblad althans. Maduro - de tijdelijke vervanger van de afgelopen maandag opgestapte Maurice Steijn - kan in Engeland geen beroep doen op Jay Gorter, Devyne Rensch en Georges Mikautadze. Gorter was na het uitvallen van Gerónimo Rulli de eerste doelman van Steijn, maar moest zich een paar dagen geleden op bezoek bij FC Utrecht in de tweede helft laten vervangen. Diant Ramaj kwam voor hem in de plaats en de verwachting is dat de Duitse zomeraankoop tegen Brighton & Hove Albion zijn basisdebuut gaat maken.

Artikel gaat verder onder video

Hoewel de defensie van Ajax in de ‘degradatiekraker’ tegen FC Utrecht niet voor het eerst dit seizoen zo lek als een mandje was, lijkt Maduro niet meteen drastische maatregelen te gaan nemen. Volgens het AD kiest de interim-trainer - die woensdagavond op de persconferentie reageerde op de verhalen dat Steijn en hij niet samen door één deur konden - achterin ‘gewoon’ voor Anton Gaaei, Josip Sutalo, Jorrel Hato en Borna Sosa. Laatstgenoemde was in Utrecht - in aanvallend opzicht althans - een van de lichtpuntjes aan Amsterdamse zijde. Hij verzorgde de assists op beide doelpunten van Kristian Hlynsson.

Hlynsson verscheen in De Galgenwaard verrassend voor de tweede keer dit seizoen aan de aftrap. Het AD verwacht dat de IJslander donderdagavond ‘gewoon’ weer genoegen moet nemen met een plek op de bank. De krant gaat voor een middenveld bestaande uit Benjamin Tahirovic, Kenneth Taylor en Silvano Vos. Dat betekent dat Maduro vermoedelijk kiest voor een controlerend blok. Vos ontbrak in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht wegens een schorsing. Voorin voert Maduro naar verluidt één wijziging door ten opzichte van afgelopen zondag. Steven Berghuis vervangt Carlos Forbs. Brian Brobbey en Steven Bergwijn completeren de aanval.

Zowel Brighton & Hove Albion als Ajax heeft een goed resultaat nodig om in de race te blijven voor plaatsing voor de volgende ronde. De Britten werden voorafgaand aan de start van de groepsfase aangewezen als grote favoriet voor de groepswinst, maar staan na twee wedstrijden op slechts één punt. Na de nederlaag tegen AEK Athene kwam het op bezoek in Marseille niet verder dan een gelijkspel. De winnaar van de ontmoeting tussen Brighton en Ajax doet dus goede zaken.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei, Sutalo, Hato, Sosa; Tahirovic, Taylor, Vos; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Loodst Maduro Ajax meteen naar een belangrijke zege?

Laden...
3615 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze twee wedstrijden wordt ook niets Met Maduro

Eindje82
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zul je zien dat als het nu wel loopt bij ajax . Dan heeft de gehele staf schijt gehad aan Steijn. Maar zondag gaan jullie billenkoek krijgen. Vervelende mannetjes.

Dick De Rooij
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die zielige mannetjes uit Eindhoven bedoel je Lijkt bijna op Ajax 2

SJ24
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met Taylor op je middenveld ga je geen wedstrijden winnen.

ToniMacaroni
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig speelt Sutalo ook weer..Dat wordt weer lachen vanavond jongens.. Ze kunnen daar ook Bassie of Adriaan neerzetten. Maar Sutalo is leuker..

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb m’n bakje popcorn voor vanavond al klaar staan 😂 erg benieuwd naar Mitoma!!

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha KingCrimson, heb je niet door dat dit een grapje is? Man, man. Wat maak je je ontzettend druk. Voor het geval, natuurlijk hoop ik dat ze winnen. In de eredivisie mogen ze op hun bek gaan, maar in Europa is het van belang dat er punten worden gehaald om plek 5 te behouden.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha, gozer, zoek een leven.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zit jouw (negatief) spiraaltje soms scheef, vriend? Iets minder opgefokt zou je sieren.....

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met een gelijkspel (1 - 1- of 2 - 2 mogen we heel erg blij zijn. Kan een vertrouwen geven voor de volgende wedstrijd uit tegen PSV. Voorlopig dat ik tot vanavond positief blijft. Morgen weten we meer ! !

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik verwacht dat ze vanavond en zondag 2x een goed pak slaag krijgen!! maar kijken doe ik niet want ik heb wel iets beters te doen!!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Steijn moest en zou eruit . ok nou ben benieuwd

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoop dat ze winnen, maar vrees dat het heel lastig gaat worden. Ook als er vanavond wel gewonnen wordt, zelfs als het met mooi voetbal is, dan is het 'lek' natuurlijk niet opeens boven. Dat zal echt over een paar wedstrijden moeten gaan voor je daar over kunt spreken. Hoop wel dat het die kant op gaat. Al zou het ook wel weer bijzonder zijn als een trainerswissel zonder andere veranderingen opeens de oplossing is..

Williamremert
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geen een trainer gaat deze groep clowns laten voetballen.

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nooit meer brobbey opstellen wat een verschrikkking is dat wat slecht met Bergwijn

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tuurlijk staat achter en bergwijn weer geblesseerd zielig mannetje

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen