Respect tussen Verstappen en Hamilton 'enorm': 'Delen de liefde voor de sport met elkaar' Formule 1
Formule 1

Respect tussen Verstappen en Hamilton 'enorm': 'Delen de liefde voor de sport met elkaar'

Respect tussen Verstappen en Hamilton 'enorm': 'Delen de liefde voor de sport met elkaar'

Tom Mayer, de voorzitter van de FIA-stewards, merkt wekelijks op dat het respect tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton heel erg groot is. De Amerikaan geeft aan dat de coureurs van Red Bull Racing en Mercedes altijd heel eerlijk en open met elkaar communiceren, omdat ze weten dat ze elkaar niet om de tuin kunnen leiden. Bovendien is er tijdens de persconferentie vaak voldoende tijd voor een dolletje tussen beide rijders.

Het 2021-seizoen zorgde voor een bloedstollende titelstrijd, waarbij de gemoederen tussen Verstappen en Hamilton soms hoog opliepen. Meermaals kwamen de coureurs elkaar tegen op de baan en resulteerde dat een paar keer in een crash. Momenteel kent Verstappen een dominante periode in de Formule 1, waardoor gevechten met andere coureurs vaak schaars zijn. Nu Verstappen en Hamilton niet meer met elkaar in gevecht zijn, lijken de gemoederen tussen beide rijders ook bedaard te zijn.

Als de coureurs nu in de cooldown room staan of op het podium dan maken Verstappen en Hamilton vaak een dolletje. Voor de mensen die sport echt van dichtbij meemaken, is het respect tussen beide coureurs duidelijk. 'Ik kan vertellen, wanneer we in de stewards' room twee wereldkampioenen hebben, dat het onderlinge respect enorm is', geeft Mayer aan bij de F1 Nation-podcast. 'Ze gaan heel anders met elkaar om dan als zij met iemand bij de stewards komen die nieuw is. Het loopt tussen die twee is totaal anders.'

'Ze moeten de waarheid naar elkaar uitspreken. Ze kunnen misschien een nieuwkomer nog misleiden, maar als je een drievoudig wereldkampioen bent, dan laat je dat niet gebeuren', vervolgt de voorzitter van de FIA-stewards. Onderling zit het dus wel goed tussen Verstappen en Hamilton. Ook afgelopen weekend werden er over en weer complimenten uitgedeeld. 'Je zag het ook al bij de persconferentie. Je ziet dat deze jongens de liefde voor de sport met elkaar delen en gemeen hebben, en dat laten ze elk weekend weer zien.'

'Dat was niet zo respectvol van mij tegenover Hamilton'

Ook tussen de FIA en de coureurs is het respect groot, al gaat het ook wel eens mis. 'Mijn grootste fout was in Barcelona in 2016. Nico Rosberg en Hamilton crashten met elkaar in de eerste ronde en de coureurs moesten naar ons toe komen. Hamilton vroeg: wat had ik dan moeten doen? Toen legde ik dat aan hem uit, terwijl ik nooit in een F1-auto heb gereden. Dat was dus niet zo respectvol van mij.' Mayer herinnerde dat Hamilton de deur hard dichtgooide toen hij wegliep. De Amerikaan kon de reactie van de coureur begrijpen en legde de schuld bij zichzelf.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws