portraitfactorynl de dagelijkse standaard 103 jesse klaver

Jesse Klaver wil dat er meer belasting betaald wordt: "Betalen nauwelijks belasting!"

Politiekokt 24 2023, 10:00
GroenLinkser Jesse Klaver is witheet van woede. Het is hem namelijk opgevallen dat wat hij "de superrijken" noemt erg weinig belasting betalen, zeker in vergelijking met de andere inkomensgroepen. Daar wil hij iets aan doen door "inkomen uit vermogen" net zo zwaar te belasten als inkomen uit werk.
Als je naar deze cijfers kijkt dan kan je alleen maar concluderen dat het klopt wat Klaver zegt. De belastingdruk op gewone Nederlanders is extreem hoog. Het overgrote deel van de Nederlanders (tot 99%) betaalt 40% van het inkomen aan inkomensbelasting. Maar die belastingdruk daalt razendsnel als je bij de echte rijken komt, dus de 99% inkomensgroepen, de 99,9% en 99,99% inkomensgroepen (dat betekent: mensen die meer verdienen dan 99% van de Nederlanders, dan 99,9% van de Nederlanders en dan 99,99% van de Nederlanders).
Nederlanders die meer geld hebben dan 99,99% van de Nederlanders en miljardairs hebben een belastingdruk van 20%. Dat is twee keer zo weinig als gewone Nederlanders. Natuurlijk is dat totaal geschift. Iedereen zou dezelfde belastingdruk moeten hebben. Dat wij, gewone Nederlanders, ons blauw betalen terwijl de mensen die knetterrijk relatief gezien bijna niets inleveren is geschift.

Jesse Klaver woest

Deze cijfers zorgen dan ook voor woede bij Jesse Klaver. "De superrijken betalen nauwelijks belasting in Nederland," schrijft hij. "We wisten het al en vandaag wordt het door het zoveelste rapport bevestigd."
Maar wacht! De GroenLinkser heeft een oplossing. "Het is tijd voor een eerlijk belastingsysteem," schrijft hij namelijk.
Je hoopt dan natuurlijk dat hij de inkomstenbelasting voor hardwerkende Nederlanders wil verlagen zodat wij niet twee keer zoveel belastingdruk hebben als de superrijken. Helaas, dat is niet wat hij wil. Klaver is immers een GroenLinkser. Dat wil zeggen, een communist. Hij is dus nooit voor belastingverlagingen, alleen voor belastingverhogingen.
"Belast inkomen uit vermogen net zo zwaar als inkomen uit werk en voer een miljonairsbelasting in!" roept Kleine Stalin dan ook.

De superrijken betalen nauwelijks belasting in Nederland. We wisten het al en vandaag wordt het door het zoveelste rapport bevestigd. Het is tijd voor een eerlijk belastingsysteem: Belast inkomen uit vermogen net zo zwaar als inkomen uit werk en voer een miljonairsbelasting in!

Rik Rutten
Rik Rutten
@rik_rutten

Er zijn nieuwe cijfers over belastingontwijking, en wat blijkt? In Nederland betalen de allerrijksten nog minder belasting over hun inkomsten dan in de VS

Image
673
Reply
Natuurlijk is dit helemaal niet de weg voorwaarts. De belastingdruk voor gewone, hardwerkende Nederlanders is ridicuul hoog. Dat wij 40% belasting betalen over ons inkomen is totaal geschift. Je werkt dan dus iets van 5 maanden voor Dictatortje Staat en slechts 7 voor jezelf. Als dit geen diefstal is, weet ik het niet meer.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met deze linkse, communistische politiek. Er moeten geen belastingverhogingen komen - voor welke groep dan ook - maar belastingVERLAGINGEN. De huidige tarieven zijn DIEFSTAL. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan in onze dagelijkse strijd tegen de Grote Overheid. Doneer aan DDS en help ons Dictatortje Staat aan te pakken.
Wat er dus moet gebeuren is het tegengestelde van wat Klaver wil. De belastingen van de rijken moeten niet omhoog... Maar de belastingen van gewone Nederlanders moeten omlaag. Jawel, dat lees je goed! Er moeten massaal belastingverlagingen komen zodat gewone Nederlandse significant meer overhouden elke maand.
Helaas is dat niet wat halve en hele communisten als GroenLinks en de PvdA willen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten