RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Voorzitter synagoge doodgestoken voor haar huis in Detroit

Samantha Woll

De voorzitter van een synagoge in de Amerikaanse stad Detroit, Samantha Woll (40), is gisteren doodgestoken. De politie heeft de FBI om assistentie gevraagd, maar verzoekt het publiek niet direct conclusies te trekken.

Woll was sinds 2022 voorzitter van het bestuur van de Isaac Agree Downtown Synagogue, en daarnaast actief binnen de Democratische Partij, schrijft de Amerikaanse nieuwszender CNN

De synagoge reageerde geschokt op het voorval en schreef: “We zijn geschokt en bedroefd door het onverwachte overlijden van Samantha Woll, onze bestuursvoorzitter. Moge haar nagedachtenis een zegen zijn.”

Meerdere steekwonden

De hulpdiensten werden zaterdagochtend ingeschakeld, en eenmaal op de plek van het incident troffen de hulpdiensten Woll met meerdere steekwonden in haar lichaam aan op straat. 

Een bloedspoor leidde naar haar huis, waar het steekincident volgens de politie waarschijnlijk plaats heeft gevonden. De plaatselijke politiechef liet weten later vandaag met meer informatie over de zaak naar buiten te komen.

De politiechef vraagt iedereen 'geduld te hebben' en te wachten op resultaten van het lopende onderzoek naar de moord op de 40-jarige Samantha Woll, waarover volgens hem nog veel onbeantwoorde vragen zijn.

Geloven samenbrengen

Ze werkte eerder voor Congreslid Elissa Slotkin en voor de campagne van de procureur-generaal van Michigan, Dana Nessel. Slotkin liet na de moord weten dat Woll zich inzette om begrip te kweken tussen verschillende geloven, 'om licht te brengen waar duisternis is.'

Volgens de lokale krant Detroit Free Press was Woll betrokken bij een organisatie die jonge joden en jonge moslims bij elkaar wil brengen.

Synagogeschutter
Lees ook:
Synagogeschutter 'wil alle Joden dood hebben'