Lijsttrekker Rob Jetten tijdens het verkiezingscongres van D66 in de Omnisport.
Volledig scherm
Lijsttrekker Rob Jetten tijdens het verkiezingscongres van D66 in de Omnisport. © ANP

Jetten: Meer zorgperso­neel uit het buitenland nodig

Om te voorkomen dat ouderen straks niet meer verzorgd kunnen worden, heeft Nederland meer zorgpersoneel uit het buitenland nodig. Als we betere zorg willen, is dat de eerlijke boodschap, zei D66-lijsttrekker Rob Jetten zaterdag op een partijcongres.

184 reacties

  • W Neervoort

    6 maanden geleden
    jette krijg mijn stem niet. dat is zeker
  • Jacobus Bosman

    6 maanden geleden
    stop met ZZP ers Betaal het zorgpersoneel een verantwoord salaris.
  • Wesdorp

    6 maanden geleden
    Die moet zich eens na laten kijken.Maakt de werlgemeenschap nog verder kapot. Denk eerst eens aan je eigen bevolking. Lokko
  • Rob Verbor

    6 maanden geleden
    Ministertje Jetten. Burger moet bezuinigen en minder stroom verbruiken? Wel, als ik die debatten zie en ook de hal of die lange gangen dan zie ik dat werkelijk elke lamp aanstaat. Beetje krom waar.
  • Hans Rijff

    6 maanden geleden
    Jean Cox. Winstdeling voor zorgpersoneel?? 😂😂 waar haal je het vandaan! En je wordt niet gechanteerd door het zorgpersoneel maar door de zorgverzekeraars!!
  1. Kamer wil verbod private investeerders in de zorg, formerende partijen tegenover elkaar

    Kamer wil verbod private investeer­ders in de zorg, formerende partijen tegenover elkaar

    De Tweede Kamer wil af van commerciële investeerders in de gezondheidszorg die vooral uit zijn op het maken van winst. Een meerderheid had zich al eerder uitgesproken voor een verbod op deze private praktijken, onder meer in de huisartsenzorg, omdat de patiënten er nadeel van kunnen ondervinden. Maar demissionair zorgminister Conny Helder wil geen verbod omdat private investeringen de zorg ook ten goede kunnen komen. Bovendien levert een verbod volgens haar juridische risico’s op, concludeert ze uit een onderzoek dat ze liet uitvoeren.