Politie opgesteld rond de demonstratie van Turkse Nederlanders bij het Turkse consulaat aan Westblaak afgelopen zaterdag.
Volledig scherm
Politie opgesteld rond de demonstratie van Turkse Nederlanders bij het Turkse consulaat aan Westblaak afgelopen zaterdag. © ANP

Aboutaleb stemt in met Pro-Turkse demonstratie tegen politiegeweld

Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft ingestemd met een pro-Turkse demonstratie tegen politiegeweld. Demonstranten mogen morgen tussen 17.00 en 19.00 uur in optocht van het plein bij Rotterdam Centraal naar het Schouwburgplein lopen.

  1. Amalia diep door de knieën voor Spaans koningspaar bij slotonderdeel staatsbezoek
    met video

    Amalia diep door de knieën voor Spaans konings­paar bij slotonder­deel staatsbe­zoek

    Prinses Amalia maakte twee onvervalste reverences voor de Spaanse koning Felipe en koningin Letizia bij het afsluitende onderdeel van hun staatsbezoek aan Nederland. Aan het einde van het eerste staatsbezoek waarbij Amalia (20) een rol had, maakte ze kniebuigingen voor het Spaanse koningspaar, dat hoger in rang staat dan zij. Over die eerste rol bij een staatsbezoek zei de prinses ‘ontzettend genoten’ te hebben. ,,Erg dierbaar om dit met m’n ouders te kunnen doen.’’
    Amsterdam
  2. Lezers over peperdure renovatie Binnenhof: ‘Het kost elke Nederlander 11 euro per jaar’
    De Kwestie

    Lezers over peperdure renovatie Binnenhof: ‘Het kost elke Nederlan­der 11 euro per jaar’

    De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten en dat is vier keer meer dan bij aanvang is begroot. Dat is te wijten aan verschillende tegenvallers: de constructie is slechter dan gedacht, bouwmaterialen zijn duur en veiligheidsmaatregelen vragen om extra investeringen. Wij vroegen onze lezers in de dagelijkse rubriek de Kwestie: vind jij dat de renovatie van het Binnenhof, als icoon van de democratie in Nederland, best 2 miljard euro mag kosten?