Links: Leco van Zadelhoff / Rechts: foto ter illustratie
Volledig scherm
Links: Leco van Zadelhoff / Rechts: foto ter illustratie © NL Beeld / Heukers Media / Getty Images

Mannencosmetica steeds populairder: ‘De tijd van stiekem een potje pakken is echt voorbij’

Mannencosmetica wordt steeds populairder, blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV). Scheergel, scrubs, moisturizer: het hoort er allemaal bij. Dat is mede te danken aan beroemdheden als zanger Pharrell Williams, die zich er niet voor schamen hun ochtendrituelen te delen. Sterrenvisagist Leco van Zadelhoff juicht de ontwikkeling toe: ,,Thank god dat mannen daar het belang van inzien.’’

13 reacties

  • Hans de Graaff

    6 maanden geleden
    De cosmetica-industrie is zeer vervuilend. Denk aan het productieproces (veel cosmetica bestaat uit piepkleine plastic korreltjes), aan de verpakkingen, aan het afval. Cosmetica komt voor een groot deel na het douchen of via het wassen van kleding (waar de cosmetica ingetrokken is) in het milieu terecht. En nu moeten heren ook gaan smeren. Trap er niet in heren, de enige die hier beter van wordt, is de cosmetica-industrie.
  • Rudi Spermon

    6 maanden geleden
    zelf gebruik ik, als 61 jarige, een Aloë vera crème van Action, een gekleurde dagcrème van Kruitvat (ik heb Vitiligo), en teken mijn te korte wenkbrauwen bij met een potlood ook van Kruitvat. Ik voel me er beter bij maar doe het zo dat je het nauwelijks ziet.
  • Ronald Bosch

    6 maanden geleden
    Cosmetica is toch vooral een hoop onzin en marketing in een veel te duur jasje. Vochtinbrengende crème is zinloos, want de huid neemt geen vocht op van buitenaf. Het beste is voldoende water drinken, de huid beschermen tegen uitdroging door een vette crème of vaseline er op te smeren en vooral niet in de zon(nebank) liggen bakken, voldoende slaap en niet overmatig alcohol drinken of roken. Cosmetica is verder vaak de oorzaak van allergieën door de zooi die er in zit.
  • Maria Welvaart

    6 maanden geleden
    Al tientallen jaren geleden toen ik nog op school zat, waren er daar al jongens die zich opmaakten en wenkbrauwen epileerden, met wie ik ervaringen en adviezen uitwisselde. Dat was een kunstopleiding, dat wel. Heel gewoon vind ik: mannel. kennis met gelakte nagels. Wat ik vaak lelijk vind is botox, zowel bij mannen als vrouwen. Van die paspoppen die zichzelf modelleren naar een bekende figuur, zoals ik kortgeleden in deze krant zag. Verbijsterend lelijk en onnatuurlijk.
  • S Steers

    6 maanden geleden
    Dat is mooi, dat mannen zich niet meer hoeven te generen als ze cosmetica gebruiken. (Ik denk ineens aan de jongen met nagellak die in een supermarkt werkte en werd ontslagen.) Nu de andere kant nog: dat van vrouwen niet meer gezegd wordt dat ze er 'onverzorgd' bij lopen als ze geen makeup gebruiken. En laten we gelijk hoge hakken afschaffen als verplichting voor vrouwen die er representatief uit moeten zien. Dat zowel vrouwen als mannen hakken mogen dragen, maar enkel als ze dat zelf willen.
  1. Prinsessen Beatrix, Irene en Margriet verkopen grond rond Paleis Soestdijk en hebben plannen voor nog een deal
    PREMIUM

    Prinsessen Beatrix, Irene en Margriet verkopen grond rond Paleis Soestdijk en hebben plannen voor nog een deal

    De prinsessen Beatrix, Margriet en Irene hebben voor ruim 2 miljoen euro stukken grond verkocht rond Paleis Soestdijk, blijkt uit onderzoek van AD Amersfoortse Courant. Voor een ander, meer omstreden stuk grond hebben de prinsessen een voorlopige koopovereenkomst gesloten met een projectontwikkelaar. Omwonenden hadden hen gevraagd de grond juist niet te verkopen om de ruimte en het groen te behouden.
    Baarn, Soest