Dit drietal werkte technisch directeur Sven Mislintat eruit bij Ajax

19 oktober 2023, 07:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Sven Mislintat is bij Ajax naar de uitgang gewerkt door de nieuwe bestuursraad onder leiding van Ernst Boekhorst en de technische leden Edo Ophof en Pim van Dord. Het drietal is voortvarend te werk gegaan sinds hun komst bij Ajax en hebben schoon schip gemaakt. Het betekende voor de Duitser zijn vertrek uit de Johan Cruijff Arena.

Dat weet De Telegraaf. Mislintat werd na de verloren Klassieker tegen Feyenoord de wacht aangezegd en Pier Eringa werd ook toen al gevraagd om de eer aan zichzelf te houden. Hij besloot in eerste instantie nog om aan te blijven, maar is uiteindelijk ook vertrokken bij de Amsterdammers. Volgens de ochtendkrant is het ook Jan van Halst en financieel directeur Susan Lenderink te verwijten, maar laatstgenoemde lijkt te overleven.

Artikel gaat verder onder video

Dat is niet het enige dat Boekhorst, Ophof en Van Dord met succes hebben gedaan. Het trio kwam met Michael van Praag en Leo van Wijk op de proppen als tijdelijke leden van de raad van commissarissen. Zij kwamen vervolgens weer met Louis van Gaal als tijdelijke redder van Ajax. “Eigenlijk hadden zij een nog belangrijkere rol voor Van Gaal in gedachten, maar de gezondheid van de voormalige (bonds)coach staat dat niet toe”, weet de ochtendkrant.

Tot slot zette de bestuursraad ook een streep door de terugkeer van Van Halst in de RvC, ondanks dat hij zelf communiceerde dat ‘niet zuiver’ te vinden. Voor Chief Sports Officer Maurits Hendriks wacht normaliter hetzelfde lot als Van Halst, al is het Boekhorst, Ophof en Van Dord nog niet gelukt om hem ook al te lozen.

Louis van Gaal doet wat goed is voor Ajax.

Laden...
569 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan moeten ze nog even door gaan Annette mosman Maurits hendriks jan van hals susan lenderink Ze zijn die vergeten

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heeft hij niet vooral zichzelf naar buitengewerkt met zijn handelen?

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is inderdaad zo maar de grootste fout is het bestuur want die hebben hem binnengehaald terwijl er al negatieve geluiden waren uit Duitsland en Engeland over zijn manier van werken. Hij heeft er een puinhoop van kunnen maken onder toeziend oog van het bestuur want die hebben hem geen strobreed in de weg gelegd zoals dit naar voren is gekomen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen