Kaashandelaar Roland de Wit.
Volledig scherm
PREMIUM
Kaashandelaar Roland de Wit. © Gerard Verschooten

Kaashandelaar kan straks vanwege strenge milieuregels zijn kaas niet meer vervoeren: ‘Zie je het al voor je?’

Hij maakt zich zorgen over de toekomst. De bekende Nijmeegse kaashandelaar Roland De Wit is erg begaan met het milieu, maar vreest nieuwe milieuregels in zijn stad. Vanaf 2025 mogen alléén elektrische voertuigen nog z’n zaak bevoorraden. En hij is niet de enige met zorgen. ,,Zie je het al voor je? 2000 kilo kaas ’s ochtends via kleine voertuigen naar mijn zaak?”

51 reacties

  • Hub Vissers

    6 maanden geleden
    @Lilian Verdel: klopt, maar het is wel hetzelfde soort gekte, alleen met een ander kleurtje.
  • K. Sterk

    6 maanden geleden
    Wat moeten marktkooplui? Alles met de "pendel" naar het centrum van elke stad? Het lijkt alsof bestuurders niet meer zelfstandig of verstandig kunnen functioneren. Allemaal zombies en robots.We moeten bijvoorbeeld vóór 2050 allemaal van het gas af. Is niet realistisch. Allemaal is dan ook allemaal. Niemand is dan ook niemand. Geen uitzonderingen voor mensen met macht, positie, geld, aanzien of wat dan ook. Koning, minister, burgemeester, concern, burger, middenstander. Gelijkheid.
  • Ron Heijden

    6 maanden geleden
    Dus Andre Eggerding, zeur niet alleen over Nijmegen, doe dat in je eigen regio.
  • R. Vlasblom

    6 maanden geleden
    Vrachtwagens kunnen voorlopig ook prima op HVO100 rijden. Scheelt enorm in de uitstoot. Accijns hierop afschaffen zodat aantrekkelijk wordt om schoon te rijden. Ondertussen inzetten op waterstof (schaalvergroting leidt tot lagere prijzen van waterstof) zodat in ieder geval het vrachtverkeer hierop kan rijden. Vrachtverkeer elektrisch laten rijden gaat het in ieder geval niet worden..
  • Sjef Pete Németh

    6 maanden geleden
    Het praktisch denkvermogen is ver weg in onze politiek Ja politiek maakt meer kapot dan je lief is