Oleksi Arestovytsj
Volledig scherm
Oleksi Arestovytsj © AP / Photo News

Voormalig adviseur Zelensky: “Tegenoffensief is catastrofe, Oekraïne heeft nieuwe leider nodig”

Dat het Oekraïense tegenoffensief stroef verloopt, is geen geheim. Maar kritiek op Volodymyr Zelensky wordt slechts zelden geuit. Een voormalige Oekraïense presidentiële adviseur heeft het vastgelopen tegenoffensief van Oekraïne nu een “ramp” genoemd en de Oekraïense president beschuldigd van het maken van strategische fouten.

51 reacties

  • Leendert Scheurwater

    6 maanden geleden
    Zelensky is de beste leider van Oekraine in dit tijdsbestek, en hij is geen militair, maar dat maakt helemaal niet uit. Die adviseur kan beter achter zijn president gaan staan, aan verdeeldheid hebben we niets
  • Daniel Patteet

    6 maanden geleden
    Ik begrijp de kritiek die sommigen hier op Zelensky uitten niet. Mensen kunnen babbelen en oordelen over anderen hun daden maar kunnen ze daarom ook echt beter?Wat weten wij als westerse t.v.kijkers nu wat daar allemaal speelt.Het enige wat we doen is oordelen en veroordelen.
  • Arthur Van der Vieren

    6 maanden geleden
    Oekraine heeft geen nieuwe leider nodig . Wel iemand die mee rond de tafel kan gaan zitten om de oorlog eindelijk een halte toe te roepen .
  • Johan Snauwaert

    6 maanden geleden
    Rusland hoopt dat het conflict zal stilvallen en er een soort van 'gewapende vrede' zal komen (we laten elkaar gerust maar blijven waar we zijn)
  • nick brouwers

    6 maanden geleden
    Zelenski is goed voor de P.R. . Militairen moeten het leger leiden. Zonder luchtmacht zie ik ze echter niet de tactiek v.d.NAVO toepassen. Dit is een stellingoorlog.