Rusland heeft het initiatief overgenomen van Oekraïne en is nu in het offensief – Amerikaanse media

1

Dat is pijnlijk. Pentagon denktank de Rand-Corporation, een van de drijvende krachten achter deze oorlog, kwam in januari al tot de conclusie dat Rusland te sterk is en dat de oorlog ‘afgebouwd’ moest worden, zodat de VS zich konden voorbereiden om in 2025 een oorlog met China te starten.

De Wall Street Journal berichtte een tijdje geleden al dat de oorlog niet naar wens verloopt en de New York Times meldde onlangs dat de Russen zeven maal sneller munitie produceren dan het Westen dat daardoor kansloos is. En nu sluit de Economist zich daarbij aan.

Politici kunnen het niet toegeven en zijn ter afleiding mogelijk de Derde Wereldoorlog gestart in het Midden-Oosten. Oekraïne is van de voorpagina’s zodat niemand hun misdadig falen, met tegen een miljoen doden tot gevolg, zal bevragen.

Net als de 21e eeuwse Oekraïense versie van de Holodomor de vaccinatie-holocaust uit mensen hun brein verdreven heeft, waardoor niemand zich zal hoeven verantwoorden, verdrijft Israëls Eindoplossing voor het ‘Palestijnse probleem’ de Oekraïense genocide.

De poppenspelers verdonkeremanen keer op keer de vorige crisis met de volgende, waardoor geen van hen voor hun gruwelijke misdaden berecht zal worden.

Ondertussen gaat Rusland natuurlijk gewoon door en op een dag, eerst langzaam en dan steeds sneller, zullen de nieuwe grenzen van Oekraïne, als daar nog iets van over blijft, een feit zijn.

De Westerse pers zal er na afloop net zo weinig aandacht aan besteden, en de verantwoordelijke politici zullen er net zo min van leren, als van de beschamende afgang in Afghanistan.

Af en toe zul je nog een berichtje als deze tegenkomen, tot ook die niet meer gepubliceerd worden.

Russische troepen zijn een aanhoudend offensief begonnen, waarbij ze de Oekraïense strijdkrachten feitelijk ‘omsingelen’ 

The Economist:

Na maanden van afstraffing door het vasthoudende maar langzaam verlopende tegenoffensief van Oekraïne, voeren Russische troepen sinds 9 oktober een eigen, aanhoudende aanval uit.

LoL, de Russen werden het tegendeel van afgestraft. Het waren de Oekies die verpletterd werden. Het Rothschild-vod kan niet verkroppen wat er al meer dan een jaar aan de hand is, maar ontkomt er ook niet langer aan het toe te geven. Het zal pijn doen bij de kliek die achter deze oorlog zit.

Dit is gecentreerd rond de oostelijke frontlijnstad Avdiivka, een zwaar versterkt, door Oekraïne bezet gebied dichtbij de door Rusland bezette bevrijde hoofdstad van de provincie Donetsk. Het bevindt zich in een strategische zak, aan drie zijden omringd door vijandelijke posities.

Het komt neer op een van de grootste pogingen van Rusland sinds afgelopen voorjaar en het doel ervan lijkt zowel een poging te zijn om een ​​“ketel” rond de Oekraïense verdedigers te creëren als om het verhaal van de oorlog te veranderen in een verhaal waarin het initiatief terug naar Rusland verschuift. Oleksandr Shtupun, een militaire woordvoerder van de Oekraïense strijdkrachten in het zuiden, zei: “De vijand ziet Avdiivka als een kans om een ​​belangrijke overwinning te behalen en het tij van de vijandelijkheden te keren.”

Het tij was nooit in het nadeel van de Russen.

Of dit de hoofdlijn wordt van een nieuw Russisch offensief is nog te vroeg om te bepalen. Het lijdt geen twijfel dat Rusland substantiële middelen heeft ingezet voor zijn laatste poging. Oekraïense functionarissen beweren dat er maximaal drie bataljons naar Avdiivka zijn geworpen. Ze worden ondersteund door tanks, infanteriegevechtsvoertuigen en vliegtuigen die vanaf afstand zeer nauwkeurig geleide “glijbommen” lanceren. Andriy Yermak, hoofd van het kantoor van de Oekraïense president, twitterde: “De Russen hebben veel krachten in deze richting gestuurd. Ze gokken op kwantiteit.”

Net zoals Oekraïne de hele zomer het afbreken van goed voorbereide verdedigingswerken extreem zwaar heeft gevonden, zo lijken ook de Russen zware straffen te ondergaan bij hun aanval op Avdiivka. Volgens een bericht van 12 oktober van OSINTtechnical, een betrouwbaar open-source inlichtingenaccount op X (voorheen Twitter), had Rusland tijdens de openingsfase van de aanval, waarschijnlijk binnen een periode van 48 uur, 15 tanks, 33 infanteriegevechtsvoertuigen en een aantal artilleriestukken, ongeveer de uitrusting van een heel bataljon. Een bron suggereerde dat Oekraïne enorme kosten blijft maken: misschien wel 50 tanks en zo’n 100 gepantserde voertuigen in totaal.

Terwijl gepantserde colonnes beginnen op te rukken, worden ze eerst afgeremd door mijnenvelden en vervolgens getroffen door artillerievuur geleid door drones. De Russische terreinwinst wordt tot nu toe geschat op minder dan twee vierkante kilometer. Op dezelfde dag schreef president Volodymyr Zelensky op Telegram: “Avdiivka. Wij houden stand. Het zijn de moed en de eenheid van Oekraïne die zullen bepalen hoe deze oorlog zal eindigen.”

Advertisement

Gelijksoortige woorden zij Cocaïnski Zelenski voordat Mariopol en Bakhmut verloren gingen.

Als dat zou gebeuren, zou het verlies van Avdiivka een klap zijn voor het Oekraïense moreel. Net als Bakhmut ervoor is de stad, die nu in puin ligt en de 30.000 inwoners al lang geëvacueerd zijn, een soort symbool geworden van het Oekraïense verzet. Sinds 2014 heeft het land acht jaar van intermitterende aanvallen van door Rusland gesteunde separatisten doorstaan. In de afgelopen achttien maanden heeft het land een reeks aanvallen en massale artilleriebombardementen door Russische strijdkrachten doorstaan. In april slaagden Russische pogingen om de stad te omsingelen slechts gedeeltelijk, met winst in het noorden en oosten. Als reactie daarop stuurde Oekraïne reserves naar het gebied en vestigde nieuwe en goed versterkte verdedigingsposities. Deze liggen naast een 200 meter hoge asstortplaats, gecreëerd door de Avdiivka Coke and Chemical Plant (voor de oorlog een van de grootste cokesproducenten in Europa), die boven het slagveld uitsteekt.

De afgelopen dagen hebben enkele Russische bronnen beweerd dat hun strijdkrachten de controle over de cokesfabriek hebben verworven. Maar het Institute for the Study of War, een denktank, zegt geen bewijs te zien dat dat bevestigt, en waarschuwt dat Russische militaire bloggers nu strenger zijn over wat ze mogen rapporteren in een poging van militaire commandanten om de informatiestroom te beheersen.

Het Institute for the Study of War is absoluut een van de minst betrouwbare bronnen, het wordt gerund door de Neocon Kagan-kliek en is een propaganda instituut. Je kan net zo goed naar Rob de Wijk luisteren, die praat ook poep van hetzelfde niveau.

Volgens de Amerikaanse regering zijn de offensieve ambities van Rusland de afgelopen weken mogelijk aangewakkerd door de komst van 300 zeecontainers vol munitie. De wapeninjectie arriveerde tussen 7 september en 1 oktober. Ambtenaren zeggen dat de overdracht grote aantallen artilleriegranaten omvatte – genoeg om een ​​substantiële impact te hebben op het verloop van de gevechten. Het tegenoffensief van Oekraïne was afhankelijk van een massale granaatinjectie vanuit Zuid-Korea, en de vuursnelheid zal de komende maanden onvermijdelijk afnemen.

De strijd om de cokesfabriek en de asstortplaats zal de komende dagen waarschijnlijk hard en bitter zijn. Of Avdiivka nu wel of niet in handen van de Russen valt, het zal waarschijnlijk nog steeds een negatief effect hebben op het aanhoudende Oekraïense tegenoffensief in het zuiden. De vooruitgang daar is vertraagd sinds de bevrijding van Robotyne in augustus.

Het gehucht Robotine is niet bevrijd, het is in puin geschoten en de Oekies zitten er nu als ratten in de val, omdat de Russen ze het laagland ingelokt hebben en zelf de omliggende heuvels in bezit hebben.

Westerse functionarissen zijn sceptisch dat de frontlinies nu veel zullen veranderen voordat de winter aanbreekt. Als Oekraïne het Avdiivka-front moet versterken, zal het wellicht een deel van de troepen die ten zuiden van Orikhiv vechten, opnieuw moeten toewijzen. Dat zou de kans op een doorbraak nog verder verkleinen voordat de winter aanbreekt.

Die kans was altijd al nihil. De vraag is hoeveel terreinwinst de Russen zullen behalen voor de modder en de vorst beginnen. Maar voor de zoveelste maal, een oorlog win je niet door terreinwinst te boeken, een uitputtingsoorlog win je door het leger van de tegenstander – zijn manschappen, materiaal, infrastructuur en voorraden – te vernietigen. Daarna kun je gebied innemen zoveel je wilt.

Headerafbeelding; opvallende patch trouwens op de arm van die soldaat. Zeker aan de aandacht van de joodse hoofdredacteur van de Economist ontsnapt, LoL


Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Lees meer
Groot Russisch offensief in Avdiivka: ze braken door twee van de drie Oekraïense verdedigingslinies

Ongepaste ‘boemer Hitler- en nazivergelijkingen’ verdwijnen in de prullenbak, en –

Oproepen tot geweld in de comments worden beantwoord met een onmiddellijke permaban !

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John
John
6 maanden geleden

Ik weet zeker dat de US het ook van China zal verliezen.
In 2025 zullen ze alleen verder achteruit zijn gegaan.
De US wil zich voorbereiden, maar China doet dat ook.