Is een financiële storm op komst? “Een grondoffensief van Israël kan beleggers naar veilige havens jagen”

De opvallendste reactie van de beurzen op het oorlogsgeweld in Israël en Gaza was het gebrek aan reactie de afgelopen dagen. Stilte voor de storm?

Waarom is dit belangrijk?

De aandelenbeurzen haalden hun schouders op voor de schokkende gebeurtenissen in Israël en Gaza. Het was de voorbije dagen business as usual. Zelfs de impact op de olieprijzen bleef beperkt. Maar beursstrategen waarschuwen dat een verdere escalatie van het conflict tot grote turbulentie op de financiële markten kan leiden.

De cruciale vraag: De wereld houdt de adem in voor het verwachte grondoffensief van Israël in de Gazastrook. De gedwongen vlucht van Palestijnse burgers leidt tot grote humanitaire nood. Wat volgens beleggingsstrateeg Kristina Hooper van beurshuis Invesco allesbepalend wordt voor de impact op de financiële markten: blijft dit beperkt tot een oorlog tussen twee partijen, of gaat het conflict tussen Israël en Hamas uitbreiden naar meerdere landen?

  • "In het tweede scenario zal de situatie
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer