VVV-supporter zwaargewond door vuurwerk na afloop derby tegen Roda JC

© Edward Media

Venlo -

Een VVV-supporter is zaterdag zwaargewond geraakt toen hij met vuurwerk gooide. Dat ontplofte vlak voor ME’ers. Het incident gebeurde na afloop van de voetbalderby tussen VVV en Roda JC. Rond stadion De Koel in Venlo was het na de wedstrijd, die in een gelijkspel eindigde (1-1), erg onrustig.

Door Redactie

Supporters van beide Limburgse clubs zochten de confrontatie met elkaar op, meldt de politie. Er werden twee aanhoudingen verricht.

De VVV-supporter is door een trauma-arts behandeld en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. De politie stelt: ‘Tijdens de schermutselingen gooide een VVV-supporter met vuurwerk en raakte hierbij zelf zwaargewond. Het vuurwerk ontplofte vlak voor de op linie staande ME’ers. Niemand van de politie liep hierbij verwondingen op.’

Volgens een ooggetuige is een stuk vuurwerk in de hand van de supporter ontploft. De verwondingen zouden dan ook vooral aan zijn hand zijn.

Lees ook: VVV en Roda JC houden het weer op een gelijkspel in De Koel

Rond acht uur zaterdagavond was de rust rond het stadion en in het centrum van Venlo weer teruggekeerd. De Rodasupporters hadden toen volgens de politie de stad verlaten.