‘Ronaldo moet in Iran vrezen voor 99 zweepslagen’

Foto: ‘Ronaldo moet in Iran vrezen voor 99 zweepslagen’

Cristiano Ronaldo hangt mogelijk een zware straf boven zijn hoofd. Toen de aanvaller een maand geleden namelijk Iran bezocht voor een voetbalwedstrijd, hield hij zich niet aan de islamitische sharia-wetgeving. Dat melden Iraanse media.

Ronaldo overtreedt Iraanse regels

De Portugees speelt alweer enige tijd voor Al-Nassr en moest afgelopen maand voor de Aziatische Champions League op bezoek bij Persepolis. Voorafgaand aan het duel had hij een ontmoeting met Fatemeh Hamami. De vrouw is voor 85 procent verlamd en maakt voor haar werk schilderijen met haar voeten.

Ronaldo mocht een aantal exemplaren in ontvangst nemen en besloot om haar uitgebreid te bedanken voor dit gebaar. Hij deed dit door Hamami een knuffel te geven en vervolgens haar voorhoofd te kussen. Waar de vrouw zeer gelukkig was met Ronaldo, kan dit in Iran mogelijk nog een staartje krijgen.

Het is volgens de heersende wetgeving namelijk verboden om als man zomaar een alleenstaande vrouw fysiek aan te raken. Het zou uitgelegd worden als overspel, waarop 99 zweepslagen zouden staan. Wanneer Ronaldo ooit weer in Iran terugkeert, kan het in theorie betekenen dat hij deze straf moet ondergaan.

Advocaten achter de schermen druk bezig

Naar verluidt is de kans echter klein dat Iran deze straf daadwerkelijk gaat uitdelen. Wél zouden er momenteel achter de schermen een hoop advocaten bezig zijn om te voorkomen dat het tot een rechtszaak gaat komen. Ronaldo heeft voorlopig nog niet gereageerd op de kwestie en lijkt zich op het voetballen te concentreren.

Is het een slimme zet van Ronaldo?

  • Ja, dit moet kunnen
  • Nee, hij moet zich aan de heersende regels houden
628+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie