NOS SportAangepast

Ook zijn achtste Glory-gevecht eindigt in mineur: Hari verliest in Bulgarije

Badr Hari heeft ook zijn achtste kickboksgevecht bij Glory niet kunnen winnen. De Amsterdamse Marokkaan ging in het Bulgaarse Burgas pijnlijk ten onder tegen de Est Uku Jürjendal.

Al vroeg in de twee ronde kreeg Hari voor de vierde keer acht tellen, waardoor het gevecht reglementair voorbij was. Door zijn zege plaatst Jürjendal zich voor het prestigieuze achtmanstoernooi aan het begin van 2024.

De 38-jarige Hari, die zo'n vijftien jaar geleden bij de K-1 in Japan uitgroeide tot een kickbokslegende, maakte in 2016 zijn debuut bij Glory. Zijn voorgaande zeven gevechten leverden geen enkele overwinning op. Zo moest hij tweemaal geblesseerd opgeven tegen wereldkampioen Rico Verhoeven en werd Hari's enige zege op Hesdy Gerges hem afgenomen na een positieve dopingtest.

Afmelding in Parijs

Eigenlijk zou Hari vorige maand in Parijs vechten tegen de Brit James McSweeney, maar vlak voor het gevecht trok de zwaargewicht zich terug. Door de aardbeving die Marokko eerder op die dag getroffen had, stond zijn hoofd er niet naar om te kickboksen.

Jürjendal vliegt erin tegen Hari

Na die late afmelding werd Hari door Glory toegevoegd aan het evenement van vanavond in Bulgarije. Hij nam het op tegen de niet al te hoog aangeschreven Jürjendal, die twee van zijn vier vorige Glory-gevechten wist te winnen.

Overwoog te stoppen

Hari verloor vorig jaar van Alistair Overeem, al ging de partij als onbeslist de boeken in na een positieve dopingtest van de winnaar. Na dat gevecht vertelde Hari dat hij overwoog te stoppen. Later bedacht hij zich weer, maar zijn terugkeer in de ring tegen Jürjendal zal hem weinig plezier hebben gebracht.

Zowel Hari - ook in Burgas gesteund door een grote schare Marokkaanse fans - als Jürjendal begon afwachtend aan het gevecht. De Est richtte zich met lowkicks op de kuiten van Hari, die met snelle uitvallen probeerde zijn tegenstander te raken.

De eerste knock-down voor Hari, na een rechtse hoek van Jürjendal

In de slotfase van de eerste ronde werd Hari hard getroffen door een rechtse hoek van Jürjendal en ging hij voor de eerste keer voor acht seconden neer. Nog voor het einde van de ronde deelde Jürjendal met een linkerhoek een tweede knock-down uit.

De Est rook vervolgens bloed en ging vanaf het begin van de tweede ronde op jacht naar de knock-out. Hari kreeg nog tweemaal acht tellen en moest strompelend opnieuw een nederlaag incasseren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl