Actiegroep Just Stop Oil verstoort voorstelling ‘Les Misérables’ in Londen

Archiefbeeld.© Sygma via Getty Images

Actievoerders van Just Stop Oil hebben woensdagavond een voorstelling van ‘Les Misérables’ verstoord in het Sondheim Theatre in de Londense West End. De manifestanten gingen het podium op tijdens het beroemde lied ‘One Day More’.

Bron: BELGA

Volgens Just Stop Oil ketenden vier actievoerders zich vast op het podium met fietssloten. “Valjean steelt brood om een uitgehongerd kind te voeden. Hoe lang nog tot we allemaal gedwongen worden om te stelen?”, aldus de groep ook op X, het vroegere Twitter.

Op een video van het incident is te horen hoe mensen uit het publiek de demonstranten uitjouwen. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Just Stop Oil liet nog weten dat de voorstelling stopgezet werd en het theater werd geëvacueerd.

De directeur van het theater bevestigt dat het publiek gevraagd werd om de zaal te verlaten. “Jammer genoeg was er niet voldoende tijd om de voorstelling voort te zetten.”

“Terwijl we het belang van vrije meningsuiting erkennen, moeten we ook het recht van het publiek respecteren om van het evenement te genieten waarvoor ze betaald hebben”, klinkt het ook nog. Het theater zal de tickets terugbetalen. Wie via een agentschap boekte, wordt aangeraden om een terugbetaling te vragen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Londense politie meldt dat vijf mensen gearresteerd werden in het theater.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen