Een cashtrap is een metalen plaatje die wordt geplaatst op de geldmond van een geldautomaat waardoor het gepinde geld vast komt te zitten. Foto: Politie Rotterdam
Een cashtrap is een metalen plaatje die wordt geplaatst op de geldmond van een geldautomaat waardoor het gepinde geld vast komt te zitten. Foto: Politie Rotterdam

Politie waarschuwt voor cashtraps waardoor geld in de pinautomaat vast blijft zitten

Algemeen 1.020 keer gelezen

Rotterdam - De politie waarschuwt voor zogenaamde cashtraps die ervoor zorgen dat geld in de pinautomaat vast blijft zitten. Criminelen die de metalen plaatjes plaatsen komen op een later tijdstip terug om het geld eruit te halen. Afgelopen donderdag is een 39-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, in Rotterdam op heterdaad betrapt voor het plaatsen van zulke cashtraps. 

De verdachte kan in verband worden gebracht met in ieder geval tien gevallen uit de Haagse regio. Er wordt onderzocht of hij betrokken is bij meerdere gevallen. Afgelopen maand werden er diverse cashtraps geplaatst in verschillende geldautomaten in Den Haag, Rijswijk en Nootdorp. Er werd een onderzoek gestart dat leidde naar de aanhouding van de 39-jarige verdachte. Hij is deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris en zit voorlopig nog vast.

Een cashtrap is een metalen plaatje die wordt geplaatst op de geldmond van een geldautomaat waardoor het gepinde geld vast komt te zitten. Dit plaatje wordt inclusief het geld op een later moment opgehaald.

De politie waarschuwt altijd eerst goed te kijken voordat je geld gaat pinnen. En altijd aangifte te doen als je geld in de automaat vast blijft zitten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant