Terug naar de krant

BBB-gedeputeerde in Flevoland dient ontslag in na kritiek op functioneren

Leeslijst Nieuws
Wachtgeld Jurie van den Berg was sinds juni voor de BBB in Flevoland gedeputeerde en ontving al enige tijd kritiek op zijn functioneren. Oppositiepartijen stellen vragen over de timing van zijn vertrek.
Leeslijst

Jurie van den Berg (BBB) is dinsdag opgestapt als gedeputeerde in de provincie Flevoland. Dat heeft een woordvoerder van de Statengriffie bevestigd aan NRC na berichtgeving van persbureau ANP. Van den Berg kreeg al enige tijd kritiek op zijn werk.

Meerdere Statenleden verweten Van den Berg in vergaderingen gebrekkige kennis te hebben van zijn dossiers. Hij had onder meer infrastructuur, Europa, kunst en cultuur in zijn portefeuille. De BBB-fractievoorzitter in Flevoland, Anja Keuter, adviseerde Van den Berg al zijn positie op te geven. Het is niet bekend wie hem zal opvolgen.

De timing van zijn ontslag is opvallend: als Van den Berg vóór 1 oktober was opgestapt, had hij maar enkele maanden wachtgeld meegekregen. Nu krijgt hij twee jaar wachtgeld mee, doordat hij zijn ontslag over het weekend heeft getild. De wachtgeld-kwestie was reden voor oppositiepartij Sterk Lokaal Flevoland om, samen met zes andere partijen, de druk op te voeren met een extra vergadering eerder deze week. Volgens Sterk Lokaal Flevoland gaat twee jaar wachtgeld om zo’n 180.000 euro.

Van den Berg werd in juni in Flevoland geïnstalleerd als gedeputeerde, toen bereikten de BBB, VVD, ChristenUnie, SGP en PVV daar een coalitieakkoord. Daarvoor was hij raadslid voor Gemeentebelangen op Urk.

Mail de redactie

Ziet u een taalfout of een feitelijke onjuistheid?

U kunt ons met dit formulier daarover informeren, dat stellen wij zeer op prijs. Berichten over andere zaken dan taalfouten of feitelijke onjuistheden worden niet gelezen.

Maximaal 120 woorden a.u.b.
Vul je naam in