Eerste elftal

Samenvatting FC Twente - PEC Zwolle oefenwedstrijd 2023-2024 (3-0)

FC Twente heeft dinsdagmiddag een besloten oefenduel afgewerkt tegen de reserves van PEC Zwolle. De wedstrijd werd met 3-0 gewonnen door twee doelpunten van Younes Taha en één doelpunt van Juliën Mesbahi. Taha kwam deze zomer van PEC naar FC Twente voor een bedrag van 900.000 euro en is nu dus trefzeker tegen zijn oud-club.

In de twaalfde wist de twintigjarige Marokkaan een strafschop te benutten op het Trainingscentrum in Hengelo. Na 65 minuten scoorde Taha opnieuw, ditmaal via een prachtig afstandsschot. De 3-0 kwam van Juliën Mesbahi, die een corner van Carel Eiting binnenkopte. Later vandaag volgt een samenvatting op het YouTube-kanaal van FC Twente.

FC Twente speelde met een aantal spelers die geregeld invallen en een aantal jeugdspelers. De meest opvallende namen in de basiself, naast die van Younes Taha, zijn Carel Eiting en Mitchell van Bergen. Beide spelers werden voor één miljoen euro naar Enschede gehaald, maar wachten nog altijd op hun eerste basisplaats. Vooral Eiting wordt door veel supporters gezien als speler die in de basis moet. Hij heeft na zijn helft tegen sc Heerenveen nu in ieder geval een hele wedstrijd achter de rug, waardoor hij wedstrijdritme heeft opgebouwd.

Dat laatste geldt natuurlijk ook voor de rest van de spelers, maar het meest opvallende is dat Taha negentig minuten heeft gespeeld. De aanvaller heeft in de laatste maanden moeten wennen aan de overstap van PEC Zwolle naar FC Twente, ook op fysiek gebied. Taha wordt echter steeds fitter en fitter. Hij speelde 25 minuten tegen RKC Waalwijk en mocht afgelopen zaterdag tegen sc Heerenveen ook enkele minuten mee moeten doen. Nu heeft hij dus een hele wedstrijd achter de rug. Wellicht gaan we hem de komende tijd wat meer in actie zien. In zijn invalbeurten maakte hij in ieder geval een levendige en gretige indruk.