Dierendag: De Vegetarische Slager opent 4 oktober plantaardige Slagerij

 
 

De Vegetarische Slager kondigt de opening aan van een nieuwe, plantaardige Slagerij. Op 4 oktober, precies dertien jaar na de opening van de eerste winkel, opent de Slagerij z'n deuren in Rotterdam.

Lees verder onder de advertentie

De vraag naar meer plantaardige producten groeide in de afgelopen jaren onverminderd door en ondertussen is De Vegetarische Slager verkrijgbaar in meer dan 55 landen bij ruim 40.000 verkooppunten, variërend van restaurants en supermarkten tot stations. De Rotterdamse Slagerij, die feestelijk wordt geopend op Dierendag, zal vijf dagen per week open zijn (dinsdag t/m zaterdag van 11 tot 19 uur).

Producten die exclusief bij de Slagerij te vinden zijn

In de Slagerij kunnen producten worden aangeschaft voor thuisgebruik, maar ook ter plekke kunnen bezoekers genieten van een menu. Hugo Verkuil, ceo van De Vegetarische Slager: ,,We zijn erg blij met de opening van de grootste plantaardige Slagerswinkel van Nederland. Wat deze Slagerij uniek maakt, is dat de producten in onze schappen plantaardig zijn en toch de herkenbare eigenschappen van vleesklassiekers hebben.''

,,Op smaak, structuur en voedingswaarde willen we geen concessies doen, en dat proef je. Daarbij werken we hier ook met nieuwe, handgemaakte producten die exclusief bij deze Slagerij te vinden zijn. Echt vakmanschap. Het assortiment in deze plantaardige Slagerij is daarmee niet alleen van hoge kwaliteit, maar blijft ook verrassend. Zo is elk bezoek de moeite waard'', vertelt Verkuil.

Lees verder onder de advertentie

Voor ons staat smaak centraal en daarom is sinds oprichting gewerkt met chefs en productontwikkelaars die de specifieke eigenschappen van vlees kennen

Hugo Verkuil, ceo De Vegetarische Slager

Vegetarische lunchroom op Rotterdam Centraal

De Slagerij is het duurzame antwoord van De Vegetarische Slager op eerdere tijdelijke initiatieven, zoals pop up-restaurant De Vleesch Lobby in Den Haag en een vegetarische lunchroom op Rotterdam Centraal. De Vegetarische Slager heeft in de afgelopen dertien jaar op verschillende manieren gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen binnen de plantaardige voedselrevolutie. Zo won het merk meer dan 25 onderscheidingen.

Ook bracht De Vegetarische Slager twee kookboeken uit: Vleesch - 100x een plantaardige ode aan vleesklassiekers en het Engelstalige The New Meat, waar diverse sterrenchefs uit binnen- en buitenland aan meewerkten. Culinair journalist Mark Bittman van de NY Times bezocht kort na opening persoonlijk de eerste winkel van De Vegetarische Slager en schreef over 'vegan kip die eindelijk de moeite waard is om te eten'. Ook in de nieuwe Slagerij zal de vegan kip, naast tientallen andere producten, verkrijgbaar zijn.

Lees ook: Vlees zonder slachten: Brabantse Leon wil eerste kweekvleesboer van Nederland worden

Lees verder onder de advertentie

Nieuwe generatie plantaardige vleesproducten

Verkuil: ,,Voor ons staat smaak centraal en daarom is sinds oprichting gewerkt met chefs en productontwikkelaars die de specifieke eigenschappen van vlees kennen. Dit leidde tot een breed assortiment aan succesvolle hacks. Deze nieuwe generatie plantaardige vleesproducten bieden de beleving van geliefde vleesklassiekers, zodat de overstap naar meer plantaardig makkelijker wordt dan ooit. In onze eigen Slagerij kunnen we onze expertise delen met elke bezoeker die van de heerlijke smaak en structuur van vlees houdt, maar ook de planeet en de dieren niet wil laten schieten.”

De Slagerij is vanaf 4 oktober vijf dagen per week geopend, op dinsdag t/m zaterdag van 11 tot 19 uur, en is gevestigd op de Pannekoekstraat 18A in Rotterdam.

Lees ook: Meer vega pizza's: New York Pizza en De Vegetarische Slager slaan handen ineen

Lees verder onder de advertentie