Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Schoolleiding zet docent onder druk: krik cijfer leerling op

De leiding van scholen zet docenten onder druk om cijfers op te hogen. Ze moeten leerlingen extra herkansingen geven, minder streng nakijken of de normering aanpassen. Dat blijkt uit onderzoek van het Onderwijsblad van de Algemene Onderwijsbond (AOb).

81 reacties

  • André Klaver

    7 maanden geleden
    Het is niet alleen van deze tijd. Eind jaren '70 maakte ik dat al mee.
  • Odette Pikkemaat

    7 maanden geleden
    Vorige bericht was van Odette Berkers ( ieder kind heeft recht op goed onderwijs zou het credo van alle scholen moeten zijn).
  • Odette Pikkemaat

    7 maanden geleden
    Geweldig dat dit nu eindelijk naar buiten komt. De dalende onderwijskwaliteit en de onrust in scholen is schrikbarend. Maar als docenten hun mening hierover laten horen worden ze met minachting door de schoolleiding aangekeken. Ieder kind heeft recht op goed onderwijs zou het credo moeten zijn van alle scholen.
  • Ineke Kramer

    7 maanden geleden
    Dat is helaas niets nieuws. Ik werd ong 30 jr geleden vlak voor de zomervakantie door de directie van mijn school opgebeld dat ik toetsen opnieuw moest nakijken en cijfers moest veranderen van een leerling die tijdens de rapportvergadering niet bevorderd werd van klas 1 naar 2, in het mbo. Lang verhaal kort…na de zomer zat hij alsnog in klas 2. En dit soort praktijken is in de loop van de jaren alleen maar toegenomen!
  • Wolter van der Schinkel

    7 maanden geleden
    Ja zo gaat het als je alleen tijdelijke contracten aanbied. Leraren willen ook enige zekerheid. Wat te denken van een leerling die het recht op een herkansing kreeg van de directie. Zijn moeder was wethoudster in Zwolle. Ondanks het feit dat overal, ook op het examen stond en mondeling vooraf werd medegedeeld, dat er geen mobieltje gebruikt mocht worden. De leraar nam het examen dus in, toen de leerling toch, slinks, een mobieltje gebruikte. Maar, geen enkele steun van de directie dus.
  1. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    28

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?