<
>

Kroes kan eerder naar Ajax: "Dan moet Ajax aan tafel komen"

Dat Alex Kroes de nieuwe algemeen directeur bij Ajax wordt, is al even bekend. De vraag is alleen wanneer de oud-werknemer van AZ kan beginnen als opvolger van de opgestapte algemeen directeur Edwin van der Sar. Deze functie wordt tot de komst van Kroes opgevangen door Jan van Halst. Door een concurrentiebeding kan Kroes niet gelijk beginnen, maar Robert Eenhoorn laat in Goedemorgen Eredivisie weten dat er wat gedaan kan worden aan de duur van die overeenkomst. "Als ze hem eerder willen hebben, moet Ajax aan tafel komen. Maar ik heb al gezegd dat AZ geen verdere financiële compensatie wil", zegt Eenhoorn.

Het concurrentiebeding was in het begin 12 maanden, maar zoals de situatie nu is, begint Kroes in maart 2024 aan zijn nieuwe klus bij Ajax. "We hebben het concurrentiebeding 6,5 maand gemaakt en 50.000 euro voor een goed doel. Daarmee is het klaar", zegt Eenhoorn, die ontkent dat AZ tegen Ajax heeft gezegd, dat Kroes eerder kan komen als ze een contract tekenen dat Ajax van het personeel van AZ moet afblijven. "Dat is onzin", onderstreept Eenhoorn. "Het gaat niet alleen om het gedrag van Ajax richting AZ, maar ook om het gedrag van AZ richting Ajax."

Wat Ajax moet doen om Kroes wel eerder naar Amsterdam te laten komen, wil Eenhoorn niet precies zeggen. "Ik heb al meerdere keren gezegd dat het niet om geld gaat. Het gaat om afspraken hoe je met elkaar omgaat. Hoe dat in details is, ga ik niet zeggen", zegt Eenhoorn.