Bliksemstart ADO resulteert in eenvoudige 0-3 zege op MVV

ADO had geen kind aan MVV
ADO had geen kind aan MVV © Soccrates Images
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft MVV Maastricht met speels gemak verslagen. In Limburg zorgden Jort van der Sande, Henri Koudossou en Daryl van Mieghem nog voor rust voor de 0-3 eindstand. ADO is dankzij deze eenvoudige winst gestegen naar de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie.
Na nog geen tien minuten al op een 0-2 voorsprong staan, dat klinkt haast te mooi om waar te zijn. Toch lukte dit ADO Den Haag bijna twee jaar geleden op bezoek bij MVV. Toen betekende de 2-6 overwinning uiteindelijk de eerste periodetitel van het seizoen. Zo groot als destijds zal de feestvreugde na afloop in de bus vrijdagavond niet zijn, maar blijdschap is er zeker. Ook nu stond er na welgeteld tien minuten een 0-2 voorsprong op het scorebord.
Henri Koudossou knalde de bal in de korte hoek achter doelman Romain Matthys, nadat Jort van der Sande even daarvoor uit een corner de openingstreffer tegen de touwen had gekopt. ADO was heer en meester tegen 'de Sjengen' uit Maastricht. Vorige week lieten de Hagenaren nog twee kostbare punten liggen tegen Telstar. Tegen MVV werden de kansen wél afgemaakt.

ADO op rozen

Kalezic deed dit met één wijziging ten opzichte van het 1-1 gelijkspel tegen de hekkensluiter uit Velsen-Zuid. Tyrese Asante keerde ten koste van Justin Ché terug in de basis, waardoor Koudossou startte op de rechtsbackpositie. En niet zonder resultaat: de 0-2 was zijn eerste doelpunt ooit in het betaald voetbal.
Henri Koudossou
Henri Koudossou © Soccrates Images
Nadat de Haagse storm in Stadion de Geusselt iets was gaan liggen, gaf ADO de thuisploeg de bal. MVV zag wel een eigen doelpunt van Van Hintum afgekeurd worden vanwege buitenspel, maar veel meer creëerde het niet. ADO bepaalde tot hoever MVV mocht komen, wat vlak voor rust perfect zichtbaar werd. Van der Sande veroverde de bal rond de middencirkel en gaf hem direct mee aan Daryl van Mieghem. De 0-3 voor de theepauze was een feit.

Rode kaart zoek

Het werd een 'niets-aan-de-hand-wedstrijd' voor ADO. Doelman Kilian Nikiema had weinig te doen, al zat de schrik er in de eerste helft wel even flink in. De international van Burkina Faso kwam vervelend neer, waarna verzorging in het veld moest komen. Tim Coremans, die vorige week voor de zekerheid is gecontracteerd als reservedoelman, begon al aan zijn warming-up. Gelukkig voor ADO raakte na Hugo Wentges niet ook Nikiema geblesseerd.
Daryl van Mieghem
Daryl van Mieghem © Soccrates Images
Scheidsrechter Martijn Vos verloor in de eerste helft zijn rode kaart en had als het aan het aanwezige publiek lag ook best zijn fluit mogen verliezen. 'De Sterrendragers' waren boos omdat er niks in Maastrichts voordeel zou worden gefloten. De Hagenaren vonden de 0-3 stand juist wel prima. Het leverde een alles behalve enerverende tweede helft op. De wedstrijd leek haar smaak verloren, nadat het Haagse publiek in de openingsfase nog zo verwend was.

Tweede plaats

Van der Sande probeerde op slag van het Haags Kwartiertje met een schot nog wel wat zout en peper aan de tweede helft toe te voegen, tevergeefs.
De 0-3 zege is de vierde overwinning van het seizoen voor de mannen van Kalezic, die daarmee zes wedstrijden op rij ongeslagen zijn. Volgende week vrijdag neemt nummer twee ADO het in eigen huis op tegen nummer achttien TOP Oss.

MVV - ADO Den Haag: 0-3

• 0-1 Jort van der Sande
  • 0-2 Henri Koudossou
  • 0-3 Daryl Van Mieghem
Opstelling ADO Den Haag: Nikiema, Van Hintum, Waem, Asante, Koudossou; Sürmeli (c), Klas, Van der Sande, Ideho, Veerman, Van Mieghem
Opstelling MVV: Matthys, Zeegers, Aktas, Coomans, Schenk, Souren (c), Kleinen, Smeets, Slegers, Kostons, Tasçi
Gele kaart: Tyrese Asante
Rode kaart: -
Scheidsrechter: Martijn Vos
Lees hier de wedstrijd terug:
90. Afgelopen: ADO wint eenvoudig van MVV.
90. De moegestreden Sürmeli verlaat het veld voor Calvin Gustina.
88. Dat was een perfecte invalbeurt geweest... Justin Che kopt een voorzet van Van Hintum tegen de doelman aan.
87. Veerman ziet doelman Matthys ver voor zijn doel staan en probeert het. Zijn inzet is echter net wat te zacht.
85. Daryl van Mieghem staat zelfs handtekeningen uit te delen aan twee kinderen.
84. Justin Che komt binnen de lijnen. Doelpuntenmaker Van Mieghem bedankt de meegereisde supporters en neemt plaats op de bank.
75. Het Haags kwartiertje begint met een kans voor Van der Sande die veel ruimte krijgt. Zijn poging gaat echter naast het doel.
71. Gele kaart voor MVV.
63. En ook de eerste kaart van de wedstrijd: Tyrese Asante gaat op de bon bij scheidsrechter Vos.
61. Eerste wissel van ADO. Mohamed Hamdaoui vervangt Joel Ideho.
56. MVV dringt aan, maar tot hele grote kansen komt het niet.
46. Tunahan Tasci en Ferre Slegers hebben het veld verlaten voor Mart Remans en Dailon Livramento.
46. De tweede helft is begonnen in Maastricht. MVV heeft twee keer gewisseld.
45. Het is rust in Maastricht. ADO gaat met een 0-3 voorsprong aan de thee.
41. Het is 0-3! Een fout van MVV wordt koelbloedig afgestraft door Daryl van Mieghem.
39. Oei, Nikiema komt uit en valt daarna vervelend op het kunstgras. Tweede doelman Tim Coremans begint aan de warming up.
36. Ideho gaat voor eigen succes, maar mist. De counter van MVV die volgt, is niet gevaarlijk.
33. Nikiema anticipeert goed op een vrije trap van Bryan Smeets en vangt de bal.
28. Corner voor ADO Den Haag, dat nog altijd domineert. Deze hoekschop levert echter niets op.
26. De scheidsrechter verliest zijn rode kaart, die ergens in de middencirkel achterblijft.
19. Daar lijkt de aansluitingstreffer van MVV te zijn, maar het is buitenspel.
14. Sürmeli heeft last van zijn hand, maar speelt voorlopig verder.
9. Koudossou met de 0-2! Vanaf de rechterkant schiet de verdediger de bal kiezelhard in de korte hoek.
4. Daar is de goal al! Jort van der Sande kopt de 0-1 binnen in Maastricht!