Door de toedracht van maanlandingen en 9/11 hardop te noemen, heeft Wilders de waarheid een grote dienst bewezen. 

John William Waterhouse The Pandora’s Box

 Zeus handed Pandora a beautiful box saying, “This is my own special gift to you. Don’t ever open it.”

Iedereen die zich een beetje verdiept in de staat van de Nederlandse parlementaire politiek, ziet de tragische poppenkast voor wat het is en laat de ledenpopjes lekker friemelen, zonder er teveel aandacht aan te geven of er waarde aan te hechten. 

Dat perfide schouwtoneel tegen een muur van modder en stenen, ontdaan van waardigheid en macht. Jokers en non valeurs kraaiend en kirrend, liegend en bedriegend, voortwankelend op hoge hakjes en gegespte schoentjes met verheven piepstemmetjes orerend op hun podium van bordkarton, in en in corrupt en ostentatief dansend naar de pijpen van Davos, Brussel, Unilever en Washington.

Het Nederlandse parlement, waar ze “democratietje spelen”, is verworden tot een dwarrelende kluwen van meninkjes en afgeschudde ideologische veren, die nochtans ijzerenheinig langs denkbeeldige links, rechts lijnen wordt verdeeld.

Als Forum voor Democratie er niet zou zijn, om af en toe met veel aplomb een edelsteen in de borrelende modderplas te werpen, was een aquarium met rivierprikken en blauw geaderde Noordzeekwallen een boeiender schouwspel geweest.

De speech van Thierry Baudet tijdens de algemene publieke beschouwingen leverde dan ook een prachtige piek op in de zoveelste duffe parlementaire flatliner. Gedreven presenteerde hij zijn twaalf regels voor Nederland; twaalf parels voor de zwijnen; de lethargische slaapkamer en een druk met Domino’s pizza en schandknapen append vak K. 

Het was een voordracht waarin Baudet liet zien dat Forum voor Democratie de énige overgebleven partij is met een visie die in het teken staat van het belang van Nederland en de Nederlanders. De enige partij die onzekere tieners wil beschermen tegen amputatie van hun geslachtsdelen en kleuters tegen LHBTI propaganda, de enige partij die het zonder omwegen opneemt voor de boeren en resoluut alle stikstofleugens van tafel veegt. De enige ook die geen bloederige doekjes windt om de verloren oorlog in Oekraïne en tegen alle intimidatie- laster- en propagandagolven in, onvoorwaardelijk inzet op vrede. Vroeger een prerogatief van links dat tegenwoordig liever de handen stuk klapt voor Waffen SS ers, tijdens een staande ovatie in het Canadese parlement.

Baudet presenteerde met verve een Polder Marshall plan, waar urenlang fel over gediscussieerd had kunnen worden, in een Tweede Kamer die het belang van Nederland voor ogen heeft.

Maar er gebeurde iets curieus!

Vóór van enig inhoudelijk discours sprake kon zijn, beende Geert Wilders naar de microfoon en bracht het debat met twee vragen tot een einde, nog voor een inhoudelijk gesprek op gang kon komen.

“Voorzitter ik heb twee korte vragen aan de heer Baudet. Ik heb dat ergens gelezen. Ik hoop dat hij het kan ontkrachten. Maar klopt het dat u zou hebben gezegd dat het drama in New York op 9/11 een inside job is en dat u ook zou hebben gezegd dat de maanlanding nooit zou hebben plaatsgevonden”?

Twee vragen met één doel. Het smoren van het inhoudelijk debat, door de spreker voor gek te zetten en in de verdomhoek van de complotdenkers te duwen. Maar ook twee vragen waarin hij twee taboes doorbrak, door ze hardop uit te spreken. Schamper, maar toch hardop.

Het was een opmerkelijke eenakter. Twee politici die tot voor kort vaak samen optrokken en elkaar ogenschijnlijk graag mochten. Met een rare rol van Wilders die velen op twitter het woord “verraad” in de mond deed nemen. Al was het maar omdat het tafereel nogal geforceerd en geregisseerd overkwam; als een initiatierite, met Wilders als een Publius Servilius Casca, avant la lettre; de henchman die het vieze klusje moest opknappen om er bij te mogen horen.

Terzijde: Het was de tweede opmerkelijke actie van Geert Wilders in korte tijd. Zijn wel heel liefdevolle bloemenaubade met harp en luit, aan de afdruipende Mark Rutte, deed al velen de wenkbrauwen fronsen. Maar ook vandaag verbaasde de PVV leider, ex vriend en vijand door Harm Beertema, de ervaren onderwijsman en anti woke stem, op een belachelijk lage plek op de lijst te zetten. En tot overmaat van gekkigheid lijkt het er op dat minstens de halve PVV fractie tegen de motie van Baudet voor het verbieden van puberteitsremmers en hormoonblokkers voor minderjarigen te gaan stemmen. Een kans op regeringsdeelname mag blijkbaar wat kosten bij de PVV. Zeker als het om principes gaat. 

Toch ben ik Geert Wilders dankbaar.

Want voor het eerst werd, het grootste taboe doorbroken en werd het onbespreekbare bespreekbaar. 

Wilders liet het Nederlandse publiek heel even uit Plato’s grot en opende daarmee de doos van Pandora.

Voor het eerst werden er vanuit de Tweede Kamer hardop feiten de Nederlandse huiskamers ingeslingerd over de ware toedracht van twee monumentale gebeurtenissen, waarvan de valse schaduwen ons nog steeds in de greep houden. Gebeurtenissen die een onhoudbare schijnwereld hebben geschapen van eindeloze leugens, onderdrukking en misplaatste trots. Een wereld die steeds minder westerlingen nog begrijpen.

Voor het eerst ontstond bij een groot publiek de eerste scheurtjes in officiële lezingen, die tot voor kort in beton gegoten waren. 

Tuurlijk, de hele clan onder aanvoering van Geert “Shenzi” Wilders viel proestend en klappend over Thierry Baudet heen om maar te benadrukken, dat hij vanaf nu als “complotgek” buitenspel zou staan. 

Maar ze vergaten dat een lynch mob, zeker in de vorm van het geminachte Nederlandse parlement nauwelijks nog op sympathie of enige geloofwaardigheid mag rekenen. 

En men leek vergeten dat in geen enkele speelfilm of jongensboek, een moedige eenling het aflegt tegen een overmacht, een schamperend collectief van domoren.

Door Baudet ruim de kans te geven om inhoudelijk antwoord te geven op vragen, die eigenlijk bedoeld waren om hem te ridiculiseren en uit te schakelen, zijn ongetwijfeld veel mensen, die anders nog rustig verder hadden gesnurkt, toch aan het woelen geslagen.

In veel nieuwe Nederlandse normiehoofden werd twijfel gezaaid. En ik weet uit ervaring dat zo’n twijfelplantje heel snel groeit.

En een volk van twijfelaars wordt vanzelf een volk van denkers.

En denkende burgers,  dat is het laatste dat de heersende macht op dit moment kan gebruiken. 

Wilders blies met vragen die bedoeld waren om de doofpot potdicht te houden, deze juist wijd open en trok een eerste draad uit een bruine trui die schijnwerkelijkheid heet.

En steeds opnieuw zullen de nieuwe denkers, kleine rukjes aan dat draadje geven, waardoor die bruine trui zich verder ontrafelt, net zolang tot zich een naakte waarheid toont, die de macht zo graag verborgen had gehouden.

Ephesians 6:12 For our fight is not against flesh and blood, but against principalities, against powers, against the rulers of the darkness of this world, and against spiritual forces of evil in the heavenly places.

Vrienden, mijn periodes van bezieling zijn ‘few and far between’. Dus wil je mijn werk ondersteunen, dan kan dat hier.

Vind je mijn werk goed, mooi of zelfs belangrijk? Deel deze post dan zoveel mogelijk! Ook kun je mijn werk ondersteunen met een donatie!

28 Comments

  1. Mooi werk.
    Satan is vandaag definitief neergedaald in de tweede kamer.

    • Raphaël Vangestel

      16 October 2023 at 23:41

      maar in het midden-oosten dood het elkedag duizen mensen….de bedoeling is minstens 1 miljoen….en de rest nemen ze als Slaven..ondertussen stelen ze miloenen kubieke liters gas…

  2. Frans Heslinga heeft ons wakker gemaakt , werking Zon Maan Aarde

  3. Een fantastisch geschreven stuk Jan!
    Helemaal mee eens. En we laten ons niet gek maken door die zeer negatieve krachten. Door het Boze te omarmen, te begrijpen, kunnen we het verslaan.

  4. Alex - politiek incorrect

    26 September 2023 at 18:22

    En zo is het!

  5. Heel goede beschrijving, van de achterlijke vertoning die Wilders opvoerde in de 2e slaapkamer.

  6. Fenomenaal stukje!!
    Hoezee…

  7. Jan, vroeger op school had je Gideon laten broeklopen. What happened?

  8. 9-11 en de maanlandingen zijn onvergelijkbaar. Het eerste was een show van een paar uur, het tweede een project van 11 jaar.

  9. Top, en bedankt voor deze les aka inzicht!

  10. Evert Jan Luchies

    26 September 2023 at 21:18

    Een lichtpuntje in de inktzwarte werkelijkheid waarin wij dagelijks moeten leven en functioneren. Ik spreek, samen met jou, de hoop uit dat steeds meer mensen de waanzin zien voor wat hij is.

  11. Dit is een geweldig artikel, bravo!

  12. Hij is weer buitenproportioneel goed Jan.

  13. Prachtige omschrijving van het toneelstuk dat de Tweede Kamer is en opvoert. Ik heb grote bewondering voor je rake maar vooral rijke woordenschat. Geweldig geschreven!

  14. Sigrid Oosterbeek

    27 September 2023 at 07:09

    Beste Jan, heb met verbazing en bewondering je brief gelezen wat raak jij de waarheid weer goed en je taalgebruik daar neem ik mijn petje voor af.
    Heb je brief dan ook met veel plezier gelezen en zoveel mogelijk gedeeld.
    Groetjes Sigrid

  15. Wilders haat/verdeeldheid campagne tegen Islam (terrorisme) valt met de echte toedracht 9/11

  16. De Tweede Kamer is een toneelstuk geworden, genaamd “Democratie” met een paar hoofdrolspelers en veel figuranten.
    De hoofdrolspelers zitten deels in Vak K en een aantal in de bankjes.
    De spelers van Vak K kennen we allemaal, de spelers in de bankjes denken we te kennen, maar er zijn er een paar die een masker dragen.
    Dat masker word op een van tevoren bepaald tijdstip afgeworpen, waarna het publiek het échte, lelijke gezicht van die speler te zien krijgt en het publiek in verwarring brengt.
    Het plot laat nog even op zich wachten.

  17. Through the gates of hell. As we make our way to heaven….

  18. Heel goed! Vooral 911 de aanslag op de WTC torens die door Amerikaanse regering zelf is gedaan om een excuus te hebben om Afghanistan en Irak e.v. binnen te vallen is van groot belang om de gewone simpele burgers die maar alles geloven wat de TV (Toale Verloedering/Verlakking) uitbraakt een beetje meer “wereldwijs” te maken en te laten zien hoe zij worden belogen en bedrogen door hun eigen regeringen!!!

  19. Mijn gedachten door jou verwoord Jan. Mooi en spot on! Slapers aan het denken gezet, okee. Sommige zaadjes ontkiemen echter zeer traag.
    Fingers crossed. 🙏

  20. Jan kan heel erg goed schrijven. Boeiend en interessant. Het essay leest plezierig weg.

  21. Inderdaad vreemde bewegingen bij de PVV.
    Tijd dat Harm Beertema zich bij Forum aansluit, imho.
    Triest dat Fleur Agema tegen de motie van Thierry gestemd heeft.

    Koren op de molen van het establishment… of uiteindelijk toch niet?

  22. Mee eens en bovendien denk ik dat Wilders er door de VVD is neergezet om ontevreden Nederlanders een spreekbuis te geven. We hebben dat vaker gezien met lieden die vanuit de VVD of andere Kartelpartij, een andere partij binnenwandelden, om deze partij vervolgens uit te hollen. Ook de FVD heeft dit mogen ervaren, in mijn ogen zijn het gewoon bedriegers die geen zetel waardig zijn. Ik mag hopen dat het FVD hieruit lering getrokken heeft. Volgens mij kun je beter een nieuwe onervaren kandidaat met gezond verstand op de lijst hebben staan dan kartelpuppets die zijn ingehuurd om het kartel in stand te houden en die vooral alle veranderingen en echte democratie dienen te ondermijnen in opdracht van het totalitaire Kartel. We zagen het met de stemming over herinvoering van het raadgevend Referendum, ze houden nou eenmaal niet van de mening van het Volk, die mogen alleen de boel financieren.

  23. Ja, de maanladingen waren gelogen. Leuk dat ik daar vorig jaar over publiceerde op mijn blog, enige maanden later leek het wel of Thierry het opgepikt had van mijn blog. PVV loopt in het gareel van de “Oorlog tegen terrorisme”, een propaganda waar verschillende oorlogen mee opgezet zijn, zoals Afghanistan en Irak, geïnitieerd onder de George Bush administratie.

    Maar net als met aanvankelijk Covid, maakt Thierry ook nog steeds fouten. Leuk om te zien, dat Jan Bennink dezelfde fouten lijkt te maken. Ik doel hier op de verheerlijking van Andrew Tate, hoewel Micha Kat al twee jaar onschuldig als dissidente journalist in de gevangenis zit in Nederland. Er zijn verschillende video’s op Youtube te vinden, waar Andrew Tate lachend spreekt, over het bedriegen voor miljoenen, van klanten van zijn webcam dames. Dat is waar zijn rijkdom vandaan komt. Op Twitter meldde Andrew Tate, als reactie op verbouwen van traditionele Engelse gebouwen tot moskee, dat hij hoopt dat de UK snel geheel islamitisch wordt. En in plaats van strijden tegen de clownkapjes, zoals wij in 2020, vluchtte hij naar Zweden.

    Maar goed, fouten maken we allemaal.
    Dat Micha Kat in de steek wordt gelaten in enig publiek debat, begrijp ik niet helemaal. Wel van Geert Wilders, want die werd waargenomen bij een van de sex feestjes. Dus ja, dat Thierry dit nalaat, wekt geen vertrouwen. Gidi Markuszower (PVV) heeft enige jaren geleden nog Kamerdebatten gehouden over de pedofilie van Officier van Justitie Leenders, maar de FvD heeft nog weinig strepen op de mouw voor dergelijke fundamentele onderbouwing van Kartel politiek.

    Het is natuurlijk logisch, dat pedofiele rechters zich bedreigt voelen door een journalist die publiceert over hun pedofilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *